5 téma, amiről a boldog párok beszélgetni szoktak
2024-04-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Pároddal mindig az időjárásról vagy a munkahelyi teendőkről beszélgettek, vagy olyan dolgokról is, amik igazán érdekelnek? Ha pároddal bensőséges kapcsolatot szeretnél, felejtsd el a felszínes beszélgetéseket az időjárásról. A boldog párok ennél sokkal mélyebb és viccesebb dolgokról szoktak beszélgetni. A Psychological Science korábbi kutatása szerint, sokkal boldogabbak azok a párok, akik olyan témákról beszélgetnek, melyek számukra is érdekesek.

A Psychological Science felmérése során a kutatók 79 egyetemista beszélgetését rögzítették. A kutatók több témakör szerint különítették el a beszélgetéseket: voltak olyanok, melyek csak az időjárásról vagy az étkezésről, voltak olyanok, melyek filozófiai elmélkedésekről, illetve olyanok is, melyek a tanulmányokról vagy vallásról szóltak.  A kutatásban részt vevő egyetemisták közül azok vallották magukat a legboldogabbaknak, akik a beszélgetéseiknek csupán 10%-át fordították jelentéktelen témájú beszélgetésekre. Ezzel ellentétben, azok az egyetemisták voltak a legboldogtalanabbak, akik a beszélgetéseiknek 30%-át jelentéktelen témájú, felszínes témákra fordították.

Alábbi cikkünkben felsorolunk öt olyan témát, melyekről a boldog párok beszélgetni szoktak. Lássuk, melyek ezek!

1. Kínos pillanatok

Pároddal képes vagy megosztani azokat a kínos és furcsa pillanatokat is, melyeken keresztülmentél a gimis éveid alatt? Nem kell félned attól, hogy megoszd vele ezeket a kellemetlen szituációkat. Lehet, hogy meg fogsz majd lepődni, amikor ő még szörnyűbb vagy furcsább pillanatokon fog elmesélni neked.

2. Politikai nézetek

Mi a véleményed a közelgő választásokról vagy egy olyan törvényről, amit épp most akarnak bevezetni? Nem kell mindenben egyet értenetek, még akkor sem, ha ez valamelyest megkönnyítené a kommunikációt. Egy erős párkapcsolat azt jelenti, hogy mindkettőtök ki tudja mondani a véleményét, anélkül, hogy bármelyikőtök megsértődne azon, hogy a másik másként gondolkodik.

3. Félelmek

Amikor a félelmeiteket osszátok meg egymással, nem azt jelenti, hogy a sci-fi-s filmek alatt átélt félelmeitekről beszéltek. A boldog párok, amikor a félelmeikről beszélgetnek, kifejezik aggodalmaikat olyan mindennapi dolgokról, melyekkel gyakran küzdenek, és elmondják egymásnak az olyan múltban átélt negatív eseményeket is, melyek még mindig kihatással vannak a jelenlegi életükre. Ha megnyílsz a párod előtt és ki mered mondani neki is a félelmeidet, meglátod majd, hogy sokkal nyitottabb lesz feléd, megértően fog hozzád viszonyulni és támogatni fog. És ez még jobban meg fogja erősíteni a kapcsolatotokat.

4. Gyerekkori emlékek

Kérdezd meg a párodtól azt, milyen volt, amikor gyerek volt. Gyorsan barátkozott? Hogyan játszott? Voltak problémái az iskolában? A gyerekkori emlékek viccesek, és minden beszélgetést ellazítanak. Ezen felül pedig segít neked megérteni, hogy milyen helyzeteken ment keresztül a párod, amíg azzá vált, akit ma te is ismerhetsz.

5. Régi kapcsolatok

A régi kapcsolatokról való beszélgetés kényes témának számít sok esetben. Senki nem szeretné azt hallani, hogy párja régen kibe volt szerelmes. De mindenkinek van egy múltja, ami ha lezárult, nyugodtan tudunk róla beszélgetni és elmesélni a múltban történteket.

A fentiekben felsorolt témák mellett nagyon sok boldog pár a családról, a jelen történéseiről, eseményeiről, a vallási nézeteikről beszélget. Ha úgy érzed, hogy elérkezett az ideje, akkor még a jövőtökről is beszélgethetsz a pároddal. Ez nem jelenti azt, hogy rögtön már a házasságról vagy gyerekvállalásról beszélgettek, hanem arról, hogy milyen elvárásaitok, terveitek vannak a jövőre nézve. Tedd a párkapcsolatod még boldogabbá azáltal, hogy olyan témákról beszélgettek, melyekről úgy gondoljátok, hogy lényegesek számotokra.

Ez is érdekelhet! - 5 téves felfogás a párkapcsolatokról, melyeknek soha ne dőlj be