Málnás krémes réteges desszert
2024-04-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

-15 dkg datolya

-5 dkg zabpehely

-3 ek. kakaó (1,5 dkg)

-5 dkg mandula

-5 dkg kókuszreszelék

-25 dkg krémes túró

-25 dkg mascarpone

-4 ek. méz

-1 ek. útifűmaghéj

-20 dkg málna

-4 ek. chia mag

Elkészítés:

A datolyát, a zabpelyhet, a mandulát, a kókuszt és a kakaót késes turmixgéppel összemixeljük. Ha szükséges, adhatunk hozzá néhány kanál vizet, hogy könnyebben formázható legyen a massza.

Frissen tartó fóliával kibélelünk egy kisebb tepsit (22x18 cm), az aljába nyomkodjuk a masszát és a hidegre tesszük.

Összekeverjük a túrót, a mascarponét, a mézet, az útifűmaghéjat, rákenjük az alapra.

A málnát (fagyosan) felmelegítjük 1-2 kanál vízzel, belekeverjük a chia magot, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután rákenjük a sütemény tetejére, és egy éjszakára hidegre tesszük. (Fagyasztóba is lehet).

Munka: kb. 20 perc

Fogyasztható: másnap

1 szelet: 145 kalória