Málnás krémes réteges desszert
Hozzávalók kb. 20 szelethez:
-15 dkg datolya
-5 dkg zabpehely
-3 ek. kakaó (1,5 dkg)
-5 dkg mandula
-5 dkg kókuszreszelék
-25 dkg krémes túró
-25 dkg mascarpone
-4 ek. méz
-1 ek. útifűmaghéj
-20 dkg málna
-4 ek. chia mag
Elkészítés:
A datolyát, a zabpelyhet, a mandulát, a kókuszt és a kakaót késes turmixgéppel összemixeljük. Ha szükséges, adhatunk hozzá néhány kanál vizet, hogy könnyebben formázható legyen a massza.
Frissen tartó fóliával kibélelünk egy kisebb tepsit (22x18 cm), az aljába nyomkodjuk a masszát és a hidegre tesszük.
Összekeverjük a túrót, a mascarponét, a mézet, az útifűmaghéjat, rákenjük az alapra.
A málnát (fagyosan) felmelegítjük 1-2 kanál vízzel, belekeverjük a chia magot, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután rákenjük a sütemény tetejére, és egy éjszakára hidegre tesszük. (Fagyasztóba is lehet).
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 145 kalória