5 biztos jel, hogy egy férfi nem Neked való!
2020-11-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első randevúk után még sok a bizonytalanság. Alig pár napja, esetleg hete ismered az új partnered, vajon honnan tudhatod, hogy tényleg egy olyan remek ember, mint akinek látszik, vagy épp az ellenkezője, és egyáltalán nem való hozzád? Szerencsére már egy kapcsolat korai szakaszában is kaphatsz világos és egyértelmű jelzéseket arról, hogy mire számíthatsz mellette hosszabb távon.

1. Neked kell minden áldozatot meghoznod.

Ha folyamatosan Te hívogatod, Te tervezgetsz közös programokat és Te kezdeményezed a találkozókat, nos akkor nagyon valószínű, hogy számára nem vagy annyira fontos, hogy energiát fektessen a kapcsolatotok építésébe. Természetesen nem szükséges körbe rajongania Téged minden pillanatban, de ahhoz, hogy ebből tényleg egy szerelmi kapcsolat alakuljon ki, ahhoz mindkét félre szükség van, egyenlő mértékben.

2. Mindig csak ír, de soha nem hív fel.

Bármennyire is modern dolog a chat, illetve a számtalan üzenet, amit napjainkban egymásnak küldözgetünk, mégsem elég egy szilárd kapcsolat megalapozásához. Nincs is annál izgalmasabb dolog, mint hajnal 2-ig beszélgetni, miközben mindkettőtöknek korán kell kelnie másnap, és hallgatni egymás hangját, elképzelve a másik arcának rezdüléseit. Bármennyire is viccesek vagy kedvesek a 100 emojival teletűzdelt írott félmondatok, ennél több energiát kell egy kapcsolatba beletenni.

Ezt is olvasd el! - „Kedvellek, de nem vagyok szerelmes beléd.” – Hogyan válaszolj?

3. Az otthoni mozizáson nem terjed túl a randifantáziája.

Ez önmagáért beszél. Ha a pasi hajlandó délután kettőkor munkaidőben, amikor a végletekig elfoglalt, időt szánni Rád, csak, hogy találkozhassatok, az mindenképpen bíztató jel. Ha viszont mindig csak éjjel 2-kor jutsz eszébe, amikor éppen hazaesik egy buliról a haverjaival, akkor nem biztos, hogy egy élete végéig tartó párkapcsolatot szeretne kialakítani Veled.

4. A lovagiasság szerinte már kiment a divatból.

Ez remélhetőleg sosem fog megtörténni, de az emberek sajnos egyre lustábbak. Ha az új partnered még csak annyit sem tesz meg, hogy az első randitokon kinyissa előtted az ajtót; vagy hogy felajánlja a számla kifizetését; ha még a legapróbb szikráját sem mutatja az illemnek, akkor nem várhatsz tőle sokkal többet a későbbiek során sem. Lehetsz bármennyire is emancipált és feminista, ezek olyan apró gesztusok, amelyek egy nőnek igenis kijárnak, már csak tiszteletből is.

5. Csak időnként hallasz felőle.

Könnyen megeshet, hogy ha hosszabb-rövidebb időszakokra eltűnik az életedből, akkor melletted több vasat is tart a tűzben egyidőben. Amíg ez számodra elfogadható, addig nem jelent gondot. De, ha Te egy igazi párkapcsolatot szeretnél, míg ő mindenféle mondvacsinált okokkal rendszeresen lemondja a randikat, akkor jobb minél hamarabb végleg szakítanod vele, és keresni valaki olyat, aki tényleg értékel.

Egy új párkapcsolat kialakulásához és egymás megismeréséhez mindig idő kell, így szükséged lesz néhány hétre vagy hónapra ahhoz is, hogy helyesen megítélhesd a partneredet. De ha már túlvagytok néhány találkozón, és nem túl biztatóak az első benyomásaid, ráadásul a fenti 5 pontból többnek is megfelel, akkor nagy eséllyel inkább csak egy kalandort találtál az igaz szerelem helyett.