A legnagyobb társkeresési hibák 40 felett
2019-09-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat A helytelen társkeresési szokások egyik életkorban sem tanácsosak, de 40 fölött sajnos kifejezetten hátráltatják a sikereket. Ebben az életszakaszban már mindannyian túl vagyunk rengeteg kellemes és kellemetlen élményen, illetve tapasztalaton. Valószínűleg Te is megéltél sok sikert, és talán még több párkapcsolati kudarcot is.

Ebben a korban a lehető legfontosabb, hogy jól átgondolnod, mit miért teszel, mert azok a hibák, amelyek a 20-30-as éveidben még belefértek, mára már kevésbé tolerálhatókká váltak.

Hogy melyek lehetnek ezek a rossz társkeresési szokások? Olvasd el cikkünkben!

Ragaszkodsz egy lezárt, régi kapcsolathoz

Mostanában zajlott a válásod? Esetleg még nem sikerült magadra találnod egy hosszú párkapcsolatod befejeződése után? Nem tudsz szabadulni a korábbi kudarcoktól? Nagy hiba.
Jobb lenne, ha az ajtón kívül hagynád ezt a nehéz csomagot. Természetesen nem kell a múltadat eltitkolnod egy új partner előtt, de szigorúan tilos az első randira a korábbi negatív élményeidet magaddal vinni.

Ezt is olvasd el! Hogyan randizz újra egy válás után? – 12 szakértő tipp

Eleve kudarcra ítélt randikra vesztegeted az időd

40 évesen muszáj leülnöd, és komolyan átgondolnod, hogy mit is szeretnél igazán. Vedd számba, hogy mit vársz el a jövőbeli párodtól az élet minden területén. Ha ezeket tisztáztad, onnantól már csak olyan jelöltekkel találkozz, akik egyértelmű jeleket küldenek számodra, hogy megfelelnek az igényeidnek.

Az apró hibákra koncentrálsz, az összkép helyett

Senki sem tökéletes, még Te sem. De ha a randipartnerednek vannak is apróbb hibái, az nem zárja ki annak lehetőségét, hogy összeilletek. Lehet, hogy már kopaszodik, vagy épp ideges, és ezért túl sokat beszél. Emelkedj felül ezeken, és próbálj meg a sorok közé látni. Ha ott vibrál köztetek az a bizonyos szikra a levegőben, akkor miért ne adnál egy esélyt a dolognak. Természetesen, ha semmilyen tekintetben nem felel meg az elvárásaidnak, akkor nincs miért tovább folytatni (lásd az előző pontot).

Nem vagy elég rugalmas

40 éves korodra már valószínűleg tudod, hogy ki is vagy Te, és mit akarsz az életben. Ha régóta egyedül vagy, akkor nyilván valamilyen szinten be is rendezkedtél erre az állapotra. Egyedül intézed a pénzügyeket, építed a karrieredet, és talán a gyerekeidről is kizárólag Te gondoskodsz. Egy ilyen helyzetben már nehéz egy idegent bevezetni az életedbe, főleg akkor, ha nem vagy hajlandó némi kompromisszumra. Persze egy új kapcsolat reményében nem kell feladnod Önmagad, de ne csak a szívedben, hanem az életedben is próbálj helyet biztosítani a leendő párodnak.

par