„Felhívhatom? Vagy mégsem?” Hogyan kerüld el, hogy túlságosan tapadósnak tűnj?
2020-11-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Ha randiztál egy pasival néhány napja, de azóta sem hívott fel, akkor vagy nagyon elfoglalt, vagy egyáltalán nem jöttél be neki, csak épp nincs bátorsága bevallani Neked. Ilyenkor jön elő a szokásos kérdés: „Felhívhatom?”.

Egyesek nem félnek mobilt ragadni, és tiszta vizet önteni a pohárba, míg mások inkább azt várják, hogy hátha mégis jelentkezik a férfi. Mindig adott helyzettől függ, hogy mit kell tenned. Bizonyára nem akarsz túlságosan nyomulósnak tűnni, de valahogyan mégis csak meg kell tudnod, hogy mi történt.

Általában azok az emberek ragaszkodnak foggal körömmel minden partnerükhöz, akik önbizalomhiányban és önértékelési zavarban szenvednek. Ez eredhet a gyerekkorukból, ha nem kapták meg a vágyott szeretetet a szüleiktől. Felnőttként pont ugyanezt a szeretetet keresik, bár közben valójában azt gondolják, hogy meg sem érdemlik igazán.

Nézz magadba, és válaszolj őszintén az alábbi kérdésekre, hogy megtudd, Te is túlságosan tapadós vagy-e!

Kifordulsz önmagadból?

A 21. században teljesen elfogadott, hogy a nő kezdeményezzen. De különbség van kezdeményezés és üldözés között. Előbbi arra utal, hogy helyén van az önbizalmad, míg utóbbiról ordít a bizonytalanságod. Észrevetted már például, hogy amikor felhívod, akkor hirtelen elbátortalanodsz, elharapod a nyelved, és inkább csendben maradsz, mert nem akarod elrontani az egészet? Vagy mindig mindenben egyetértesz vele, csak, nehogy elveszítsd, függetlenül a valódi véleményedtől?

Ezt is olvasd el! - 7 ok, ami miatt nem hív fel randi után

Azért hívod fel, hogy addig a pillanatig boldog lehess?

Ha csupán egy pillanatnyi boldogságért hívnád fel, akkor nem árt előtte átgondolni, hogy tényleg szabad-e. Nem egy másik embertől kell függjön az, hogy jól érzed magad a bőrödben. Mi van akkor, ha olyat mond, amire nem számítottál? Mi történik akkor, ha nincs ideje most beszélni Veled? Vagy, ha nem akar Tőled egyáltalán semmit? Gondold végig, hogy mit is szeretnél. Persze klassz dolog beszélni vele, de ha csak azért hívogatod, mert jó hallani a hangját, akkor ideje abbahagynod. Talán Te is abban a hiszemben élsz, hogy ha megtalálod a nagy Őt, akkor majd megoldja minden problémádat. De ilyen tökéles ember nem létezik, a saját gondjaidat Neked kell megoldani, nem várhatod el mástól.

Mindig többet adsz, mint amennyit visszakapsz?

Te vagy az, aki mindig először telefonál, vagy közös programot szervez? Te vagy az, aki mindenben alkalmazkodik, csak, hogy a másiknak jó legyen? Te vagy az, aki mindig meglepetésekkel készül, hogy örömet szerezz neki? Csak azért adsz, mert azt reméled, hogy ettől beléd szert, és jobban fog értékelni? Ha úgy tűnik, hogy Te mindig adsz, de sosem kapsz, akkor a partnered egyáltalán nem értékel, és nem is vagy számára fontos. Ebből pedig nem lesz igazi kapcsolat, bármennyire is szeretnéd.

Újra írsz neki, amikor válaszra sem méltat?

Alapszabály, hogy soha ne keresd telefonon, vagy írj a partnerednek kétszer. Egy ember sem lehet annyira elfoglalt, hogy ne tudna egy gyors választ küldeni annak, aki fontos számára.

A (nem) hívás aggodalommal tölt el?

Azonnal féltékenység gyötör, ha nem beszélhetsz vele? Nyomban azon gondolkodsz, hogy mit rontottál el, vagy mivel bánthattad meg? Pedig bizalom nélkül párkapcsolat sem lesz. Fel kell ismerned, hogy milyen nagyszerű ember vagy, és bármely férfi szerencsés lehet melletted. Ha ezt elhiszed, akkor könnyebb lesz bíznod is másokban.

Nem adsz neki elég teret?

Ha folyamatosan hívogatod, és könyörögsz neki, hogy legyen Veled, akkor ne csodálkozz, amikor menekülőre fogja. Fontos, hogy egy kapcsolatban is megmaradjon mindkét fél egyénisége és szabadsága, mert csak így maradhat önmaga.

Akkor is hívod, ha tudod, hogy nem érdemli meg?

Te is olyan vagy, aki inkább behunyja a szemét, ha piros zászlókat lát? Nem érdekel, hogy a partnered hetekig nem jelentkezik, vagy mindig az utolsó pillanatban mondja le a közös programokat, esetleg hihetetlenül rosszul hazudik a szemedbe? Tagadásban élsz, mert nem akarod elengedni, inkább elhiteted magaddal, hogy szeret, holott tudod jól, hogy mindez hazugság. Pedig ennél Te is jobbat érdemelsz!

Egy-egy ilyen helyzetben a legjobb, amit tehetsz, ha bízol önmagadban, és türelmes vagy. Felejtsd el az elavult szabályokat, nyugodtan kezdeményezz, de ne ess túlzásokba. Ha elhiszed, hogy a legjobbat érdemled, akkor olyan partnereket fogsz vonzani, akik tényleg értékelnek, és nem fognak kétségek között hagyni hetekig.