6 kreatív ötlet, amivel feldobhatod az első randit
2020-11-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Első randevú. Izgalommal tölt el, de ugyanannyira ijesztő is egyben. Mennyi kudarcba fulladt, katasztrofális történetet hallottál már, és talán át is éltél egyet-kettőt. Holott nem kellene ennek így lennie. A legegyszerűbben úgy előzhetsz meg egy sikertelen randit, ha kellő gondossággal felkészülsz rá. Persze mindez elsőre furcsán hangozhat, hiszen hogyan lehet felkészülni az ismeretlenre?

De hidd el, nem kell nagy dolgokra gondolnod, elég, ha kicsit előveszed a kreatív éned: pár apró trükk, és máris magasabb szintre emelted azt a bizonyos első találkozót!

1. Mesélj el egy vicces történetet!

Mindig legyen a tarsolyodban egy olyan könnyed sztori, amellyel garantáltan mosolyt csalsz a partnered arcára bármikor is sütöd el. Egy ilyen joker kártyával egyszerre két legyet is leüthetsz egy csapásra, hiszen egyrészt áthidalhatsz egy hirtelen támadt kínos csendet bármikor a randi folyamán, másrészt egy kicsit segíthet feloldani a benned lévő feszültséget, és megvillantja az igazi egyéniséged a másik előtt. Honnan vegyél ilyen történetet? Csak gondold végig, hogy mi volt a legőrültebb dolog, amit valaha átéltél. Az sem baj, ha többet is találsz.

2. Találjatok ki egy gyors játékot és versenyezzetek!

Függetlenül attól, hogy milyen helyszínen találkoztok, kitalálhattok egy egyszerű játékot (például ki tud több műanyagpohárból nagyobb tornyot építeni, vagy ki lát meg hamarabb 5 sárga taxit az utcán). Meglepődnél, ha tudnád, hogy az emberek személyiségéről milyen sokat elárul, ha belemerülnek egy játékba. Láthatod, hogy mennyire vesznek komolyan egy küzdelmet, hogyan tudják kezelni a stresszt, és mennyire viselik jól a vereséget. Egy ilyen kis versengés akkor is hasznos, ha szégyenlős típus vagy. Segíthet ugyanis feloldani benned a gátlásokat, mert egy kis időre elfelejted hol is vagy, és csak a játékra koncentrálsz. A végén persze nevethettek egy jót az egészen, bárki is kerül ki nyertesen, mindketten győztesek lesztek.

Ezt is olvasd el! - Az első randik 11 íratlan szabálya, amit Neked is ismerned kell!

3. Menjetek el egy 100 forintos boltba!

Az első találkozás előtt beszéljétek meg, hogy egy pár száz forintos keret erejéig mindketten vegyetek valami vicceset egy közeli 100-as boltban, és azzal érkezzetek a randevúra. Lehet az egy mókás ruházati kiegészítő, vagy egy meglepi ajándék, a lényeg a szórakozás, és a feszültségoldás. Ezzel egyrészt közelebbről megismerhetitek a másik személyiségét, másrészt tesztelhetitek egymás reakcióit egy ilyen váratlan helyzetben.

4. Menjetek helyi felfedezőtúrára!

Függetlenül attól, hogy most költöztél ide, vagy az egész életedet ebben a városban élted-e le, ahol most vagy, mindig akad új látnivaló. A randi előtt böngésszétek kicsit a netes oldalakat, biztosan találni fogtok valami olyan érdekességet, amelyet még egyikőtök sem láttot, és ami csak arra vár, hogy együtt felfedezzétek.

5. Iratkozzatok be együtt egy egyszeri kézműves képzésre!

Egy ilyen program nemcsak azért remek, mert elsajátíthatsz új ismereteket, hanem azért is jó lehet, mert eltereli a figyelmedet. Nem lesz kínos csend sem, hiszen máris adott egy közös téma a beszélgetéshez. És még ha nincs is meg köztetek a kémia, akkor is jól szórakozhattok az este folyamán.

6. Tegyetek fel egymásnak buta kérdéseket!

Ebbe a kategóriába bármi vicces vagy extrém dolog belefér. Ha kifognál egy aranyhalat, mi lenne a három kívánságod? Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre? Mi az a ruhadarab, amit soha fel nem vennél? Egy első randi nem állásinterjú, ne a szokásos, unalmas sablonokkal indítsd. Bármennyire is butának tűnnek ezek a kérdések, egy egészen izgalmas és érdekes beszélgetéshez vezethetnek, amelyből sokkal többet tudhatsz meg a másikról, mint a munkája vagy a testvérei száma.

Az első randit próbáld könnyedén venni. Semmi veszteni valód nincs akkor sem, ha nem működik köztetek a kémia, attól még ezen az estén is jól érezhetitek magatokat. Vesd be ezeket az apró, kreatív trükköket, és ki tudja, lehet pont emiatt figyel fel Rád valaki.