6 dolog, amit kidobhatunk a szekrényből
2020-10-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az ősz közeledtével ideje helyet csinálni az új ruhadaraboknak és a cipőknek. Ha a gardróbunk már így is csordultig van, akkor a szanálással kell kezdeni. De hogy mi az, amit gondolkodás nélkül kidobhatunk a szekrényből, és garantáltan nem fogjuk megbánni? Ezek biztosan köztük vannak!

A divattáskák, amelyeket legalább egy éve nem vettünk a kezünkbe

Lehet, hogy néhány évvel ezelőtt ez volt álmaink táskája, de trendek jönnek és mennek, nagy valószínűséggel pedig ez a darab már jó ideje kiment a divatból. Minden szezonban más fazonokért és más színekért vagyunk oda, ezért aztán nem is baj, ha az ilyen rövid életű dolgokból az olcsóbbat választjuk. A klasszikus táskáink, amelyek azonban évekig, vagy akár évtizedekig hordhatók, legyenek jó minőségűek!

A lyukas fehérneműk

A bugyik, harisnyák és zoknik viszonylag rövid életűek – főleg akkor, ha a mosási előírásokkal ellentétben nem kézzel, hanem mosógépben mossuk őket. A lényeg, hogy ha a bugyiban kitágult a gumi, a melltartó merevítője átlyukasztotta az anyagot vagy a harisnya kiszakadt, akkor semmi mentségünk nincs arra, hogy megtartsuk őket! 

A foltos vagy beszürkült ruhadarabok

Rettentő érzés, amikor a kedvenc ruhánkat leöntjük vörösborral vagy a megunhatatlan fehér pólónkat már beszürkültnek látjuk a sok mosástól. Persze létezik számtalan házi praktika, amellyel talán még menthető a menthetetlen, ám ha semmi nem válik be, dobjuk ki ezeket a cuccokat a szekrényből – ne foglalják feleslegesen a helyet! 

A kibolyhosodott vagy kinyúlt pulóverek

Sajnos még a legjobb minőségű holmik is végezhetik így. Bizony, hiszen ha sokat hordunk egy nemes anyagú pulóvert, az is elhasználódik. Ezeket a kötött holmikat jóval tovább viselhetjük, ha megfelelően tisztítjuk és tároljuk őket, de egy idő után nincs több mentség, menniük kell!

A magas sarkú, amelytől már akkor is megfájdul a lábunk, ha csak ránézünk

Minden nő cipőszekrényében van legalább egy olyan magas sarkú, amely gyönyörű, de hordhatatlan. Már az üzletben is tudtuk, hogy képtelenek leszünk benne járni, de annyira szép volt vagy annyira le volt árazva, hogy nem tudtuk ott hagyni! Talán egyszer egy különleges alkalomra fel is húztuk, de már az ajtón kilépve meg is bántuk… Ugye tudja, melyik cipőről beszélünk?A farmernadrágok, amelyek nem jó ránk

Akárcsak a minőségi pulóverek, a márkás farmernadrágok is hosszú éveken át szolgálhatnak minket, de semmi sem tart örökké. Nézzük hát át a farmerjeinket, és szabaduljunk meg azoktól a daraboktól, amelyek trottyossá váltak az ülepüknél vagy a térdüknél, lyukasak (és ez nem a dizánj része), divatjamúltak vagy csak szimplán nem jók ránk.

Forrás: Activebeauty