5 hajbaki, amitől 10 évvel öregebbnek látszol
2020-10-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Most megtudhatod, mik azok a hibák, amelyeket kerülj el, ha nem akarsz a saját öreganyádnak kinézni.

1. Túl hosszú haj

A hosszú haj nőies, de a túl hosszú, bordáig vagy az alá érő haj sajnos öregít. A fodrászok az időtlen hosszú bob fazont ajánlják, ami 2-5 centivel ér az áll alá. Gondolj Kim Basinger hajára a 9 és fél hétben. Ha ennél hosszabbat szeretnél, arra ügyelj, hogy az elülső tincsek rövidebbek legyenek.

 

2. Mindenhol ugyanolyan hosszú haj

Klasszikus fazon, de nagyon öregít, ha mindenhol ugyanolyan hosszú a haj. Előnyösebb, ha a haj lépcsőzetesre van vágva, ha vannak benne rétegek – ezek lágyítják az arc élesebb, markánsabb vonalait. Egy modern, jó technikával vágott haj fiatalosabbá teszi a külsőt.

 

3. Túl sötét/ túl világos haj

A haj színét mindig a bőr tónusát figyelembe véve érdemes megválasztani. A túl sötét hajszín az arcot is komorabbá teszi, így a ráncok, és az ősz hajszálak is feltűnőbbek lesznek. A túl világos haj sem jó, fakóvá teszi a bőrszínt – kerüld a platinaszőkét, válaszd inkább a mézszőkét.

 

4. Középen választod el a hajad

Ha középen választod el a hajad, nem tudod megemelni a hajat a fejtetőn, amitől a frizura lapos lesz. Ha pedig a haj lefelé lóg, azzal a kor miatt már petyhüdt, megnyúlt arcbőrre is felhívja a figyelmet.

 

5. Szögegyenes haj

A túl egyenesre vasalt tincsek szigorú, komoly megjelenést kölcsönöznek, ezért öregítenek. De a nagyis hajcsavarózást, a merevre lakkozott göndör tincsek szintén öregítenek. A laza hullámok a legelőnyösebbek.

 

+1

A korral a haj nem csak őszülni kezd, de veszít nedvességtartalmából is, szárazabb, törékenyebb lesz. Hetente egyszer tegyél rá kondicionáló hajpakolást, ne moss hajat minden nap, és rendszeresen vágass a végéből.

Forrás: Blikk