Egyedül töltöd a péntek estét? 6 ötlet, hogy a legjobbat hozd ki belőle!
2020-11-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Péntek este – hajnalig tartó tánc, egy koncert vagy épp egy szuper izgalmas randi. A péntek este az az időpont, amikor Neked is kötelező jól érezned magad, különösen, ha épp a szinglik táborát gyarapítod. Vagy mégsem?

Az idők változnak, főként most, amikor mindenki inkább bezárkózik, és úgy tűnik, hogy a péntek este is csak egy lesz a többi között.

De miért ne lehetne mégis kihozni belőle egy kicsit többet, akár egyedül? Mi lenne, ha azt csinálhatnál, amit csak akarsz, anélkül, hogy bárkihez is alkalmazkodnod kellene?

Válogass ötleteink közül, hogy a következő péntek estéd már ne csak egy legyen a sok közül!

1. Készíts Te magad vacsorát!

És csinálj belőle egy különleges programot! Nézz ki egy receptet a neten, vagy vedd elő azt, amelyiket mindig is ki akartál próbálni. A munkából hazafelé vásárolj be, vagy rendeld meg a hozzávalókat a neten. A konyhában kapcsolj kellemes háttérzenét, és keverj magadnak egy finom koktélt. Ha kész a vacsi, akkor pedig a terítéknek is add meg a módját!

2. Kapcsolódj be egy online edzésre!

A péntek este ideális egy kis testmozgáshoz. Számtalan online lehetőség közül válogathatsz, így a motivációd is nagyobb lesz, ha nem egyedül csinálod a gyakorlatokat. A sport felpörget és serkenti a vérkeringést, segít kitakarítani a negatív gondolatokat.

Ezt is olvasd el! - Egyedül vagy magányosan? – a 6 legnagyobb különbség

3. Rakd rendbe a lakást!

Biztosan nálad is akad olyan zug a lakásban, amire már nagyon ráférne a takarítás és a rendrakás. Nyugodj meg, nem vagy ezzel egyedül, sokan halogatjuk a hasonló háztartási teendőket. De most itt a remek alkalom, hogy kesztyűt és tisztitószert ragadj, és tip-top formába hozd az otthonod. Bár vitathatatlanul nem ez a legkellemesebb időtöltés, hidd el kárpótolni fog a látvány és tudat, amikor készen leszel vele.

4. Hívj fel egy régi barátot!

Lehet, hogy úgy tűnik számodra, hogy rajtad kívül senki nem tölti magányosan a péntek estét, de ebben valószínűleg tévedsz. Csak hívj fel egy barátot vagy családtagot, akivel már régóta nem találkoztál, hátha van kedve kicsit beszélgetni Veled. Hidd el, mindkettőtöknek kellemes élmény lesz közösen felidézni régi szép emlékeket, és kicsit mesélni arról, hogy mi történt veletek azóta.

5. Kézműveskedj!

Válassz magadnak egy kreatív hobbit, ami segít lekötni a figyelmedet, és egyúttal szórakoztató időtöltés is számodra. Fess képet, készíts fotóalbumot, vagy legalább szereld össze a legutóbb vásárolt, de azóta is a dobozban várakozó bútordarabot. Az ezekhez hasonló tevékenységek kiváló stresszlevezetők és ráadásul még egy sikerélménnyel is gazdagabb leszel, ha valamivel elkészülsz.

6. Aludd ki magad!

Dolgoztál egész héten, minden nap korán keltél, és későn feküdtél. Rád is igazak ezek az állítások? Akkor miért ne tölthetnéd a péntek estét végre egy kiadós, pihentető alvással? Még a hétvégéd is nyugodtabb lesz tőle.

A fenti példákból is jól látszik, hogy egy egyedül töltött péntek este remek lehetőség a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Bármelyik programot választhatod, csak érezd jól magad!