Zöld tea - a gyönyörű bőr titka
2020-10-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A zöld tea nemcsak kiváló helyettesítője a reggeli kávénak, de bőrünkkel is csodákat tesz! A rendszeres fogyasztása mellett érdemes házi szépségpraktikákhoz is bevetni. Mutatunk is pár szuper módszert!

 
Szem alatti táskákra

Hozzávalók: 2 filter zöld tea (beáztatott)

Tegyük az előzőleg vízben ázott teafiltereket a mélyhűtőbe kb. 30 percre. Fél óra elteltével vegyük ki a filtereket és tegyük őket a szemhéjunkra. Pihenjünk így nagyjából 15 percet, majd mossuk meg az arcunkat vízzel. A látványos eredményért érdemes ezt a rituálét minden nap elvégezni.

Leégett bőrre

Hozzávalók: zöld tea por, hideg víz

Keverjük össze a zöld tea port egy kevés hideg vízzel, hogy sűrű, kenhető masszát kapjunk. Majd ezt a keveréket vigyük fel testünk azon részére, amely kipirosodott a túlzásba vitt napozástól. Néhány perc elteltével mossuk le alaposan az egészet.

A bőr öregedése ellen

Egy kínai kutatás mutatott rá arra, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen fogyasztottak zöld teát, lassabban öregedett a bőrük, mint azoknak, akik nem itták ezt a kellemes ízű teafélét. A kutatók szerint a zöld tea az antioxidáns-tartalmának köszönhetően tudja felvenni a harcot az öregedés ellen. Persze nemcsak fogyasztani érdemes a zöld teát, ha fiatalos bőrre vágyunk!

Hozzávalók: zöld tea, fél teáskanál citromlé, egy csipet kurkumapor, vattapamacs

Egy tálkában keverjünk össze két evőkanál zöld teát a citromlével és a kurkumaporral. A keveréket vattapamaccsal vigyük fel a megtisztított arcunkra. Nagyjából 10 perc elteltével, vagy amikor rászáradt a pakolás, mossuk le alaposan hideg vízzel.

A pattanásos bőr kezelésére

Hozzávalók: zöld tea (frissen főzött), víz, vattapamacs

Keverjünk össze negyed csésze (60 ml) zöld teát negyed csésze vízzel, majd egy vattapamacs segítségével vigyük fel a pattanásos bőrfelületre. 15-20 perc elteltével mossuk tisztára a bőrünket vízzel.

Eltávolítja a mitesszereket

Hozzávalók: szálas zöld tea, víz

Zúzzunk össze egy mozsárban egy-két teáskanálnyi szálas zöld teát, majd kevés víz hozzáadásával készítsünk belőle pasztát. Ezt a sűrű keveréket az ujjbegyünkkel vigyük fel a mitesszeres bőrfelületre. Hagyjuk hatni 2-3 percig, majd masszírozó mozdulatokkal radírozzuk is át vele a bőrünket. Végül pedig langyos vízzel mossuk le az egészet.

Forrás: Activebeauty