Miért vagy még mindig szingli? Az igazi ok, ami eddig eszedbe sem jutott
2020-11-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Számtalan előnye van annak, ha épp nem élsz párkapcsolatban. Például bármit megtehetsz, amit csak szeretnél, hiszen senkihez nem kell alkalmazkodnod, senki véleményét nem kell kikérned, és persze azzal flörtölhetsz, akivel akarsz, mert ezzel nem fogsz senkit megbántani. De persze, amikor az ember magányos, akkor ezek az előnyök apróságnak tűnnek, és nem nyomnak túl sokat a latban.

Olyankor úgy tűnhet számodra, hogy körülötted már mindenki megtalálta a párját, csak Te szomorkodsz egyedül. Pedig attól még, hogy valaki benne él egy kapcsolatban, még sajnos nem feltétlenül boldog is. Hiába van partnere, ha nem illenek össze, és nincs meg köztük az az összhang, ami egy jól működő és kiegyensúlyozott párkapcsolat alapja. Örök igazság, hogy néha jobb egyedül, mint valaki olyan mellett, aki nem hozzád való.

Nagyon valószínű, hogy azért vagy még mindig szingli, mert tisztában vagy az értékeiddel, és a megfelelő társat keresed. A következő 6 dolog tarthat vissza attól, hogy meg is találd!

1. Nem mentél el elég személyes randevúra eddig.

Az online ismerkedés nagyon népszerű napjainkban, de ez nem jelenti azt, hogy élőben ne kellene találkoznod számodra szimpatikus jelöltekkel. A netes keresgélés mellett eljárhatsz olyan kulturális programokra is, amelyek iránt érdeklődsz, így ott is találkozhatsz hasonló beállítottságú emberekkel is. Még ha introvertált típus is vagy, néha ki kell szakadnod kicsit a burokból, amiben élsz.

2. Túlságosan magabiztos vagy.

Igen, jól olvastad. Az önbizalom időnként visszaüthet. Persze fontos, hogy büszke legyél az elért eredményeidre és a kvalitásaidra, de ha minden beszélgetés során csak magadat fényezed, azzal elijeszted a partnereidet. Fogalmad sincs, hogy állsz ezen a téren? Csak vess egy pillantást valamely közösségi oldaladra! Szoktad lájkolni mások fotóit, vagy csak felteszel egy szelfit és várod, hogy mások reagáljanak rá?

Ezt is olvasd el! - Hogyan vedd könnyedén, ha 40 évesen szingli vagy?

3. Bántó a humorod.

Jó dolog, ha az embernek van humorérzéke, főleg a társas kapcsolatokban. De azért fontos meghúzni egy bizonyos határvonalat. Ha úgy tűnik számodra, hogy képtelen vagy bárkivel is túljutni az első randin, akkor nem ártana kicsit átgondolnod ezt a lehetőséget is.  Vannak témák, amelyekkel nem illik viccelődni. Ilyen a vallás, a rasszizmus vagy épp az egészségi állapot. Amennyiben Te is beletenyerelsz néha hasonlóan érzékeny területekbe, akkor akár szívtelennek tűnhetsz, ami senkinek nem lesz túl szimpatikus.

4. Csak szűk területen keresgélsz.

Ha egy kisvárosban élsz, ahol olyan emberek vesznek körül, akik nem osztják az érdeklődési körödet, akkor a magányodnak nagyon egyszerű a magyarázata: nincs helyben senki, akivel összeillenél. Ilyen esetben igenis ki kell lépni a korlátozott helyi körödből, ebben pedig az internet nagy segítség. Hosszabb távon előfordulhat, hogy költözni kényszerülsz egy nagyobb városba, amely már egy drasztikusabb lépés, de akár a karriered szempontjából is előnyös lehet.

5. Félsz újra megpróbálni.

Gyakran megesik, hogy a szingliségednek a legfőbb oka Te magad vagy. Ha rossz véget ért egy korábbi komolyabb kapcsolatod, amelyen nehezen tudtál, vagy nem is igazán sikerült továbblépned, az óriási visszatartó erő lehet. Sajnos ilyenkor nem feltétlenül egy újabb csalódástól félsz, hanem attól, hogy nem vagy elég jó senkinek. Hagyj elég időt magadnak a múlt lezárására, és az önbizalmad helyreállítására, mert csak így fogsz tudni nyitni egy boldog és egészséges kapcsolat felé.

6. Túl kritikus vagy magaddal.

Az önbizalomhiányból fakadó önvádaskodás, és a képességeid lekicsinylése könnyen vezet önértékelési zavarokhoz és ebből kifolyólag magányhoz. Ha negatív kifejezésekkel illeted magad, amikor nem sikerül valami, vagy kudarcba fullad egy próbálkozásod, az még tovább csökkenti az önbizalmadat. Holott hibázni minden ember szokott, Te ugyanúgy megérdemelsz egy második és akár sokadik randit, mint bárki más. Addig sajnos senki nem fog szeretni, ameddig Te nem vagy képes elfogadni magadat olyannak, amilyen vagy.

Miért vagy még mindig szingli? Ha végigolvastad a cikket, akkor talán már Te is tudod a választ a kérdésre. A randizás energiaráfordítást igényel, és kitartást. De ha épp a minden tekintetben tökéletes partnerre bukkansz rá, még akkor is sokat kell tenned, hogy a kapcsolat fejlődni tudjon és mindketten boldogok lehessetek egymás oldalán.