5 téves felfogás a párkapcsolatokról, melyeknek soha ne dőlj be
2024-04-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Mindannyiunknak vannak olyan barátaink, akik egy esetleges párkapcsolati probléma esetén, jó szándékkal, több olyan tanácsot is adnak, melyek nem mindig bizonyulnak éppen jónak. Sőt sokszor ártalmasak is lehetnek, és még mélyebbre sodornak minket a párkapcsolati problémákba. Sok olyan tanács van, amely nem csak segít minket, hanem inkább árt a párkapcsolatunknak. Légy résen és figyelj nagyon arra, hogy milyen tanácsokra hallgatsz.Alábbi cikkünkben felsorolunk öt olyan téves felfogást a párkapcsolatokról, melyeknek semmiképp se dőlj be. Lássuk, melyek ezek!

1. Ha boldogtalan vagy, szakítanod kell!

A párkapcsolatokról sok olyan téves felfogás létezik, melyeket filmekből vagy híres szerelmi történetekből ismerünk. Ha ezeket betartjuk, a legtöbb esetben szakítással végződik a párkapcsolatunk, még akkor is, ha ez nem lenne mindig szükségszerű. Minden kapcsolatban vannak boldogtalan pillanatok is, mert az élet sohasem tökéletes, a párod sem, és te sem vagy tökéletes. Ezek a pillanatok pár órától akár évekig is eltarthatnak. A legfontosabb az, hogy mindig a pároddal beszéljétek meg és oldjátok meg a problémákat. Ha azonban a boldogtalan időszakok nagyon hosszúra nyúlnak, és azt veszed észre, hogy párod nem hajlandó megoldani a problémákat, akkor természetesen elgondolkodhatsz egy esetleges szakításon is.

2. A szerelmed úgy kell kezeljen, mint egy királynőt!

Természetes az, ha szerelmed kinyilvánítja feléd a törődését, azonban soha ne légy egoista és ne gondold azt, hogy csak te kell fontosnak érezd magad. Egy párkapcsolatban az értékelésnek kölcsönösnek kell lennie. Tudasd a pároddal, hogy te is törődsz vele és értékeled azt, ahogyan gondolkodik, és amit tesz érted és a kapcsolatotokért.

3. Minden idejét veled kell töltenie!

Egyes emberek azt gondolják, hogy ha a párod nem akar minden percben veled lenni, és saját magára is szeretne időt szánni, akkor nem is szeret téged. A saját magunkra fordított idő és tér fontos ahhoz, hogy egyénileg, de a párkapcsolat terén is fejlődni tudjunk. Ha minden perceteket együtt töltitek, egy idő után valószínű megunjátok egymást. Ha néha a barátaival is szeretne időt tölteni, nem azt jelenti, hogy nem szeretne veled lenni, hanem csak azt, hogy egyszerűen a barátaival is szeretné ápolni a kapcsolatát. Ha igazán szereted, tiszteled és megbízol a párodban, engedd meg neki, hogy legyenek olyan pillanatai is, amikor távol van tőled.

4. A szex a párkapcsolat legfontosabb része!

A szex minden párkapcsolatban fontos, azonban nem ez a legfontosabb. A legtöbb téves felfogás szerint, sokan úgy gondolják, hogy a szex irányítja a párkapcsolat dinamikáját. Azonban a bizalom, a tisztelet és a kommunikáció ugyanolyan fontosak egy párkapcsolatban. 24 óra alatt többször is szeretkezhettek a pároddal, azonban, ha undokul viselkedtek egymással napközben, mi értelme lenne a párkapcsolatotoknak? Ha ezeknek a dolgoknak nem tulajdonítasz ugyanolyan fontosságot, a párkapcsolat idővel tönkre fog menni.

5. A kinézet nem számít!

Valami megfogott a partneredben. Lehet, hogy a humora volt, vagy lehet épp az öltözéke tetszett meg, amikor megismerkedtetek. Nem is az a lényeg, hogy mi volt az, ami vonzóvá tette őt számodra, a lényeg az, hogy vonzónak találtad. A párkapcsolat előrehaladtával, a vonzalom megváltozhat. Az idő előrehaladtával se hanyagoljátok el egymás kinézetét és bátorítsátok egymást a vonzó kinézet megtartására. Ahogy érzelmileg és intellektuálisan is elvárjátok egymástól legalább azt a szintet, mint amikor megismerkedtetek, a magatokkal való törődést, a fizikai kinézeteteket se hanyagoljátok el.

Ez is érdekelhet! - 5 hiba, ami veszélybe sodorja a párkapcsolatot