Hogyan segíts férfit találni egy lány barátodnak? 5 gyakorlati tipp
2021-03-04  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Sokan nem hisznek a férfi-nő barátságban, de vitathatatlanul létező jelenség. Így az is gyakran előfordul, hogy egy nő arra kéri fel ellenkező nemű jó barátját, hogy kísérje el egy szórakozóhelyre, és segítsen neki az ismerkedésben.

Elsőre nem is hangzik nehéz ügynek, mégis van pár dolog, amire oda kell figyelned, ha Téged kérnek meg hasonló szerepre.
Először is, biztosnak kell lenned abban, hogy nem érzel barátságnál semmi többet a lány ismerősöd iránt. Kerítőnek lenni ugyanis nem túl jó ötlet akkor, ha a kapcsolatotokban bizonytalanok vagytok, és még akár több is kialakulhat belőle, mint ahol most tart.

Ha azonban a barátságotok kiállt már több ilyen próbát, akkor csak kövesd az alábbi tippjeinket, hogy Te lehess a barátod legfőbb támasza a következő buliban!

1. tipp: Bizonyosodj meg róla, hogy a kiszemelt férfi tudja, Ti csak barátok vagytok!

Ti ketten nyilván tudatában vagytok, hogy hányadán is álltok egymással, de egy idegen harmadik, aki a nő barátodnak tetszik, nem feltétlenül látja át a helyzetet az elején. Ha lehetőséged nyílik rá, akkor korán világosítsd fel, hogy nincs köztetek semmi. Ne felejtsd el, Te most csak egy barát vagy, így bármit szabad, amit egy romantikus randin nem tennél meg. Ha például pont a mixer srác tetszik a lány ismerősödnek, akkor miközben italt rendelsz, kezdeményezz beszélgetést a kiszemelt fiú előtt, és ennek során éreztesd, hogy Ti nem vagytok egy pár. (Például: „A barátom a gin tonic-ot szereti.”)

2. tipp: Ismerd az ízlését!

Fontos, hogy tudd, milyen pasik tetszenek a nő ismerősödnek. Olyankor nincs gond, ha együtt elmentek szórakozni, és csak jól akarjátok érezni magatokat, beszélgetni és kikapcsolódni. Viszont, ha az este célja, hogy a lány barátod megismerkedjen valakivel a Te asszisztálásod mellett, akkor Neked is tudnod kell, hogy ő mire vágyik, és meddig menne el.

3. Segíts neki információkat gyűjteni!

Egy futó beszélgetésből még senki nem ismeri meg a másikat túlságosan behatóan. Ezért segíthetsz a barátodnak úgy irányítani a párbeszédet, hogy minél több információ kiderüljön a kiszemelt pasiról. Legyél barátságos és nyitott, elővehetsz bármi olyan témát, ami mindannyiótokat érdekel. Itt a fő cél az, hogy megbizonyosodj róla, tényleg ő-e a megfelelő partner a lány számára.

Ezt is olvasd el! - 6 dolog, melyet tudnod kell, mielőtt párkapcsolatot alakítanál ki egy barátoddal

4. Bátorítsd és erősítsd az önbizalmát!

Egy kísérő legfontosabb feladata, hogy növelje a barátja önbizalmát, és támogassa az első lépések megtételében. Apró bókok és motiváló gondolatok mind nagy segítséget jelentek ilyenkor, főleg, ha a lány bizonytalan magában. Természetesen nem flörtölnöd kell a barátnőddel, csak külső szemlélőként figyelni az eseményeket. Ráadásul férfiként olyan dolgokat is észrevehetsz, amelyek női szemmel láthatatlanok, vagy más a jelentésük. Ha biztos vagy benne, hogy a kiszemelt srácnak tetszik az ismerősöd, akkor finoman jelezd, hogy bátran próbálkozzon.

5. Maradj készenlétben!

Minden pillanatban ott kell legyél a háttérben, készen arra, hogy kimentsd egy nehéz helyzetből a barátnőd. Ha a beszélgetésük nem úgy alakul, ha a pasi nem elég illedelmes, vagy a lány szimplán csak menekülőre fogná, akkor teremj mellette. Természetesen az ellenkezője is megtörténhet. Ha ők ketten gyorsan megtalálják a közös hangot egymással, akkor Neked kell jó baráthoz illően magukra hagynod őket. Nem feltétlenül kell hazamenned, csak távolodj el tőlük, hogy legyen lehetőségük közelebb kerülniük egymáshoz.

Azontúl, hogy ott vagy mellette támaszként, egy megbízható barátnak kell maradnod, akire minden helyzetben számíthat. Talán csak elmentek együtt szórakozni, ami alakulhat úgy, hogy neki megtetszik valaki. Ilyenkor elég lehet néhány bátorító szó, de lehet, hogy végül Neked kell lenned a megmentőnek. Bárhogyan is lesz, jó barátként mindig mindenben segítenetek kell egymást, kölcsönösen.