6 dolog, melyet tudnod kell, mielőtt párkapcsolatot alakítanál ki egy barátoddal
2018-11-21  /  Szerző:   /   Párkapcsolat A barátságtól a romantikus párkapcsolatig történő átmenet egyszerű és mágikus időszak is tud lenni, azonban nagyon sok ember számára ez az átmenet gyakran szorongással és önbizalomhiánnyal párosul. Szerencsére léteznek olyan módok, melyet neked is mindenképp tudnod kell, mielőtt párkapcsolatot alakítanál ki egy barátoddal. Alábbi cikkünkben ezeket fogjuk felsorolni.

1. Flörtölj és tesztelj!

Mindig fennáll a lehetősége annak, hogy a barátod csak barátságosan viselkedik veled, te azonban, mivel többet érzel iránta egyszerű barátságnál, félreérted a mozdulatait. Mielőtt kiöntenéd előtte a szíved, flörtölj vele visszafogottan és teszteld le, hogyan fogadja a jelzéseidet. Ne feledd: a sikerhez az apró, de biztos lépések vezetnek. Ha megpróbálsz flörtölni vele, te is megtudhatod, hogy ő miként érez irántad, arra azonban mindenképp figyelned kell, hogy csak hozzád viszonyuljon hasonlóan, és ne ez legyen a természetes viselkedési formája.

2. Megfelelő a barátságotok egy párkapcsolat kialakításához?

Nagyon nagy különbség van a valódi barátok és azok között, akikkel csak szórakozol, amikor bulizni mentek. Mielőtt párkapcsolatot alakítanál ki egy barátoddal, először elemezd ki a barátsági viszonyotok minőségét. Biztonságban érzed magad mellette? Önmagad vagy, amikor a közelében vagy? Mindig támogat?

3. Légy őszinte a szándékaiddal kapcsolatban!

Miért szeretnél párkapcsolatot kialakítani ezzel a barátoddal? Van közöttetek szexuális vonzalom, romantikus vágyódás, jól érzitek magatokat egymás társaságában? Vagy csak mindenképp párkapcsolatot szeretnél, és ő épp kéznél van?

4. Ne vond be túlságosan a barátaidat!

Természetes az, ha meg szeretnéd beszélni valakivel az érzéseidet és terveidet, azonban ehhez mindenképp egy olyan barátot válassz, aki nem közös barátotok.

5. Számíts furcsa pillanatokra is!

Az első csók, az első randi vagy az első szeretkezés valószínű nagyon furcsának fog tűnni, éppen azért, mert előtte ahhoz voltatok szokva, hogy csak barátok vagytok. Azonban könnyen átlendülhettek ezeken a furcsa pillanatokon, ha nyíltan beszélgettek egymással az érzéseitekről.

6. Fogadd el, ha a párkapcsolat bonyolultabbá fog válni!

Érzelmi szempontból minden nagyon összetett lesz, amikor párkapcsolatot alakítasz ki egy barátoddal - ez azonban jó dolog! Egy párkapcsolatban sokkal jobban függünk a párunktól, mint a barátainktól, ezért törekednünk kell arra, hogy egy másfajta elkötelezettséget és kölcsönös függőséget alakítsunk ki egymással.