Randizás 40 alatt és fölött – Erre számíthatsz!
2020-11-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

20 évesen még valószínűleg ritkán jut eszedbe, hogy komolyan gondolkozz a jövőn, hogy mi lesz majd később, a negyedik X után, kivel élsz majd és hogyan. Talán álmodban sem gondolsz rá, hogy esetleg egy zátonyra futott házasság után újra a randizás világába kényszerülsz, és merőben más körülményekkel és lehetőségekkel találkozol, mint fiatalabb korodban.

De az élet kiszámíthatatlan, sokszor nem a terveink szerint alakul, és megváltozott körülmények között kell helyt állnunk. Ezért jobb, ha inkább időben felkészülsz, és elolvasod, hogy mire számíthatsz randizás terén életed későbbi szakaszaiban!

Randizás 20 évesen

Ebben az életkorban mind a nők, és főleg a férfiak elsősorban a szakmai karrierjük megalapozására koncentrálnak. Épp csak kiestek az iskolapadból, és elkezdtek dolgozni, így a randizás valószínűleg háttérbe szorul. Ehelyett inkább a hasonló élethelyzetben lévő baráti körük társaságát keresik, és főként a férfiak szívesen kalandoznak, mindenféle elkötelezettség nélkül. A nők ezzel szemben korábban vágnak bele egy komolyabb kapcsolatba egy idősebb partnerrel.

Randizás 30 évesen

30 éves korára a férfiak és a nők többsége teljesen függetlenné válik anyagilag és minden téren a szüleitől, továbbá karrierjében is eléri a kívánt céljait. Ez az a kor, amikor igazán el kezdenek gondolkodni a családalapításon. A hölgyek esetén hamarosan a biológiai óra is ketyegni kezd, ezért sürgetőbbé válik a nagy Ő megtalálása. A férfiak egy része a nőkhöz hasonlóan szívesen megállapodik aktuális párja oldalán, míg mások inkább ragaszkodnak szabad életükhöz, és egyáltalán nem érzik még elég érettnek magukat egy házassághoz, pláne a gyerekekhez.

Ezt is olvasd el! - A leggyakoribb párkeresési hibák, amelyeket a 40-es nők elkövetnek

Randizás 40 fölött

A negyedik X fölött azok a nők és férfiak, akik még nem találták meg életük párját, egyre nagyobb nyomás alatt kezdik érezni magukat a szerelmi életük alakulása kapcsán. A 40-es férfiak szívesen feszítenek fiatal lányok mellett, mert ettől saját magukat is újra 20 évesnek érzik. A 40-es hölgyek ezzel szemben már erős konkurenciát látnak a fiatalabb társaikban, és egyre jobban elbizonytalanodnak önmagukban. Ugyanakkor sok boldogan induló párkapcsolat 5-10 együtt töltött év után, pont erre az életkorra fut zátonyra. Így a 40-es társkeresők között már sok elvált embert, és sajnos özvegyeket is találunk, sokaknál 1 vagy több közös gyerekkel. Most van itt az alkalom egy második esély megtalálására. 40 évesen a randizás már nem olyan, mint tinédzser korukban volt. Nincs kényszer, nincs időnyomás, csak az számít, hogy együtt jól érezzék magukat. Pontosan tudják, hogy mit akarnak, és legkevésbé sem szeretnék feleslegesen az időt vesztegetni olyanokra, akik nem érdemlik meg.

A szerelemben semmi nem számít. Nincsenek kőbevésett szabályok, és nincsenek egyetemes igazságok. Minden életkorban másként éled meg a jó és rossz érzéseket. A lényeg, hogy soha ne add fel.