A leggyakoribb párkeresési hibák, amelyeket a 40-es nők elkövetnek
2020-09-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Csak úgy mint 20, vagy 30 évesen, a nők 40 fölött már másra vágynak. Sokan komoly elköteleződést keresnek, és nem szeretnék kalandorokra vesztegetni az idejüket. Mások viszont inkább csak alkalmi kapcsolatra vágynak, egy nehéz házasság után.

Mindegy, hogy ki honnan jön, és hová tart, egy dologban mégis megegyeznek. Egy érett nő már rendelkezik egy nagy adag tapasztalattal, amely viszont nemcsak segítheti az útján, néha pont ellene dolgozik.

Íme a leggyakoribb hibák, amelyeket a nők 40 felett elkövetnek!

1. Túlságosan akarod, vagy épp nem eléggé

Ha komoly kapcsolatra vágysz, de partner nélkül maradsz 40 éves korodra, akkor előfordulhat, hogy kétségbeesésedben mindennel megpróbálkozol, esetleg túlságosan tolakodóvá válsz. Sajnos azonban sosem vezet jóra, ha valakiről kívülről is süt a reményvesztettség, hiszen ezzel inkább csak elriasztja a partnereket. Hogy ezt elkerüld, egy kapcsolat elején próbáld meg hagyni, hogy mindig a párod legyen a kezdeményező, semmiképpen se halmozd el drága ajándékokkal, és a randikat fogd rövidre.
Persze ha Te pont az elköteleződésre vágysz a legkevésbé, akkor megeshet, hogy vaskos falakat emelsz magad köré, esélyt sem adva a partnerednek, hogy áttörhesse. Ne játszd soha meg, hogy elérhetetlen vagy, mert senki nem akar majd küzdeni érted. Ha viszont jól érzed magad a bőrödben szingliként is, az messziről látszani fog, és ettől vonzóbb leszel a férfiak számára.

Ezt is olvasd el! - Mire vágynak a férfiak 40 évesen? 5 dolog, amit minden nőnek tudnia kellene!

2. Túl hamar randizol egy válás után

Talán vonzó lehet azonnal egy másik férfi karjaiba vetned magad egy szakítás után, mert valószínűleg megrémít az egyedüllét gondolata. De sajnos nem biztos, hogy ez a legjobb ötlet. Hagynod kell elég időt magadnak arra, hogy valóban lezárhasd a múltat, és megküzdj a saját félelmeiddel. Vissza kell nyerned az önbizalmad, és persze az életkedvedet is.

3. Beleragadsz a múltba

Egy friss kapcsolatban sosem szabad túl hamar felhozni a múltat. Előfordulhat, hogy az új partnered hozzád hasonlóan elvált ember. Így könnyen beleeshettek abba a csapdába, hogy a beszélgetéseitek során csak az exeitek hibáit soroljátok, ahelyett, hogy inkább egymással ismerkednétek. Ezzel mindkettőtökben egy negatív kép alakul ki a másikról, és ez nem vezethet egy egészséges kapcsolathoz.

4. Túl hamar ítélkezel

A legtöbb 40-es nő már pontosan tudja, hogy mit akar, és mit nem. Ezért aztán már az első randin könnyen elhamarkodott véleményt alkotnak a partnerükről, ahelyett, hogy igazán megismernék. Egy találkozón ne kezdd el felsorolni, hogy mit is vársz el a leendő párodtól. Inkább próbáld az egészet a szórakoztató oldalát nézni, hozz fel könnyed témákat, sztorizzatok, a végén úgyis látni fogod, hogy működik-e köztetek a kémia.

40 felett sem kell megijedned, ha szinglivé válsz. Számtalan lehetőség nyitva áll előtted is a szerelemre, csak légy nyitott, és ne siettesd a dolgokat. Előbb zárd le a múltat, mielőtt valami újba beleugrasz.