Hogyan legyél őszinte egy férfival?
2023-05-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Te bármit (de tényleg bármit) el tudsz mesélni egy férfinak, ami a fejedben, a gondolataidban van?

Előfordult Veled már olyan, hogy a párod lelkesen mesélni kezdett a hétvégi terveiről, például egy kis vidéki kiruccanásról, ahová a barátaival készül, Te pedig úgy tettél, mintha ezzel semmi gondod nem lenne, és mosolyt erőltetve az arcodra bólogattál, csak mert nem akartál túlságosan ragaszkodónak tűnni? De amikor vasárnap este hazaért, akkor egyszerre kiszakadt belőled minden…A csalódás, a düh, ami aztán egy olyan éket vert közétek, ami belülről kezdte tönkretenni a kapcsolatot.

Ezek után biztosan Te is levontad a következtetést, hogy nem szabad őszintének lenned a pároddal, holott minden másként történhetett volna, ha kicsit jobban odafigyelsz az időzítésre és a tálalásra.

 

Ne kerülgesd a problémát, inkább kezdj róla beszélgetni

Talán eddig nem tudtad a férfiakról, de az az igazság, hogy ők igenis szeretik az őszinteséget, és ha valaki egyenesen elmondja nekik a problémáit. Ha nem így teszel, azaz nem vagy velük nyílt és közvetlen, akkor az az őrületbe kergeti őket. Ezért, ha a párod valami olyat tervez, amivel nem értesz egyet, akkor ő azt szeretné, hogy minél hamarabb mondd el neki az ellenérzéseidet, még mielőtt nagyobbra nőne a probléma. Pont ezzel a korai párbeszéddel érheted el, hogy nyugodtan, felnőtt ember módjára képesek lesztek megbeszélni a dolgokat, ahelyett, hogy érlelnéd magadban a dühödet napokig, és a végén egy heves vitában vágnád a fejéhez.

 

Meg kell értened a valós okait annak, hogy ingerült lesz Veled

A férfiak nem lesznek automatikusan idegesek csak azért, mert egy bizonyos dologról elmondod a véleményedet. Akkor kezdenek ingerültté válni, ha azt látják rajtad, hogy feszült vagy. Ők ugyanis úgy működnek, hogy ha a párjuk őszintén mesél nekik arról, hogy valami nem működik jól a párkapcsolatukban, azt nagyon magukra veszik. Úgy érzik, hogy őket hibáztatod a problémákért. Hogy miért? Mert a férfiak szeretik azt gondolni, hogy a párjuk tiszteli és nagyra tartja őket. Ezért, ha a nő őszintén mesél valamiről, ami mégsem olyan tökéletes közöttük, akkor megijednek, hogy ők nem elég jók a nőnek. Hogy ezt megelőzd, egy biztonságos környezetet kell kialakítanod, amelyben nyíltan megoszthatod vele az érzéseidet. Hogyan csináld?

Ez is érdekelhet! - Hogyan különböztesd meg az őszinteséget az ámítástól?

Teremts biztonságos környezetet, amelyben mindketten megnyílhattok!

A biztonságos alatt itt azt értsd, hogy ez egy olyan közeg, amelyben az őszinteség nem tönkre tenni fogja a kapcsolatot, sokkal inkább megerősíteni. Először is ülj le vele otthon napközben, amikor mindketten nyugodtak és higgadtak vagytok. Aztán meséld el neki, hogy Te tiszteletben tartod az ő érzéseit, és szeretnéd, ha ő is ugyanígy tenne. Ezután magyarázd el neki, hogy mindkettőtök boldogsága érdekében mennyire fontos a problémák minél korábbi megbeszélése.

Hogy mire jó ez? Mert ebben a pillanatban állapodtok meg kölcsönösen abban, hogy elfogadjátok egymást őszinte érzéseit és véleményét, bármiről is legyen szó. Ez az első lépés egy valódi, elkötelezett és tiszteletteljes kapcsolat felé, amelyben képesek lesztek mindent megbeszélni egymással.