Hogyan különböztesd meg az őszinteséget az ámítástól?
2022-08-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Miről szól egy párkapcsolat? Tisztelni és odafigyelni egymásra, őszinte szeretettel. De bármennyire is fontos a nyílt kommunikáció, a teljes őszinteség sem biztos, hogy elvezet egy hosszú közös élethez. Nem mindegy ugyanis, hogyan tálalod a dolgokat, mennyire figyelsz oda a másik érzéseire, és miként tudod őt átlendíteni a nehézségeken. Ráadásul olyan partnerbe is belefuthatsz, aki az őszinteséget eszközként használja ellened, és mindvégig csak játszik Veled az őszinteség álcája mögé bújva.

Szerencsére az ilyen ember is tetten érhető, hiszen már egy kapcsolat elején is vannak jelzések, amelyek segítenek számodra pontosan felmérni, hogy egy játékossal vagy egy valóban őszinte emberrel van dolgod. Mi jellemző egy játékosra?

Úgy tesz, mint aki törődik Veled

Úgy tesz, mint aki megérti a ki nem mondott szavaidat és érzéseidet is, de valójában hazudik, és csak manipulálni próbál, hogy őszinteség címén Rád erőltesse a nézeteit. Inkább a megérzéseidre támaszkodj, a belső hangod ugyanis el fogja árulni, hogy egy csalóval van dolgod. Egy játékos mellett képtelen leszel igazán elengedni magadat, és nyugodtan hátradőlve élvezni a közös életet, mert a háttérben álló üzelmei folyamatos bizonytalanságban tartanak.

Őrült barátai vannak

Ha azt állítja, hogy körülötte mindenki megőrült, és ő az egyetlen normális ember mellett, az több, mint kétséges. Egy kedves és rendes ember ugyanis általában nem áll szóba elviselhetetlen és őrült társasággal, és főleg nem köt velük barátságot. Valójában pont ő a fekete bárány közöttük, és a legjobb, ha a saját szemeddel nézel utána az ismerőseinek.

Nem kritizálja a személyiségedet

Teljesen természetes dolog, ha a párok a másik fejlődése érdekében építő tanácsokkal látják el egymást. De mindezt lehet finoman, és a másik érzéseibe nem belegázolva tenni. Viszont egy játékos nem fogja ezt tenni. Ő hamis szavakkal illúziókba ringat, és úgy tesz, mintha minden rendben lenne.

Ez is érdekelhet! - Honnan tudhatod, hogy csak hiteget? 4 jel, ami mindent bebizonyít

Egy játékos mellett semmi sem állandó

Sosem tűz ki hosszú távú közös célokat, sem a magánéletében, sem egyéb területeken. A baráti köre is folyamatosan változik, mert képtelen sokáig egy helyben maradni. A mának él, a tervezgetésben egyszerűen nem hisz. Sajnos pont emiatt mellette maradni sem igazán lehetséges, és nem is várható el tőle egy komolyabb, őszinte kapcsolat.