Honnan tudhatod, hogy csak hiteget? 4 jel, ami mindent bebizonyít
2022-02-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy párkapcsolathoz két ember kell, de ez a két ember nem feltétlenül azonos indíttatásból lép be egy szerelmi viszonyba. Talán mindkettejük célja egy komoly elköteleződés, vagy épp ellenkezőleg, csak lazán és szabadon jól akarják érezni magukat a másik társaságában. Viszont könnyen megeshet, hogy hosszabb távú terveik nem egyeznek, így el kell dönteniük, hogy kitartanak-e egymás mellett, vagy inkább tovább lépnek. Nincs azzal sem gond, ha nem egyeznek mindenben, de egy kapcsolat fenntartásához akkor is szükség van egy érzelmi kötődés kialakulására.

Ugyan nem mindig olyan egyszerű felismerni egy kapcsolatban, hogy mire is számíthatsz a partneredtől, de az alábbi 4 jel jól mutatja, hogy ha csak hiteget, és nincsenek Veled komolyabb szándékai!

1. jel: Nem szerepelsz a jövőbeni terveiben

Alapvető emberi tulajdonság, hogy ha szeretünk valakit, akkor már a kapcsolat elején közös terveket kezdünk szövögetni. Legyen az az első közös kiruccanás, vagy egy későbbi koncert, a bátrabbak pedig akár már a családalapítási terveiket is megosztják egymással. Ha ez nálatok hiányzik, akkor sejthető, hogy a partnered nem teljesen elkötelezett irányodba.

2. jel: Nem Te vagy számára az első

Egy egészséges párkapcsolatban a párok mindig találnak időt egymásra, hiszen a szerelem fontosabb számukra, mint bármi más az életükben. Ha viszont a Te párod minden mást előtérbe helyez, folyton lemondja a közös programjaitokat, például a munkája vagy akár egyéb, jelentéktelennek tűnő elfoglaltságai miatt, az elég rossz jel. Azt mutatja, hogy Rád csak akkor van szüksége, ha épp nincs más dolga, egyfajta unaloműzőnek.

3 jel: Kihagy a fontos döntésekből

Amikor két ember igazán szerelmes, akkor minden fontosabb döntés előtt kikérik egymás véleményét. Teszik ezt azért, mert a közös, mindkettejük számára elképzelt jövőt tartják szem előtt, és odafigyelnek arra, hogy tetteikkel a másikat is boldoggá tegyék. Itt nincs helye önös céloknak és egyoldalú lépéseknek.

Ez is érdekelhet! - Komoly párkapcsolat, vagy csak laza randizás - mi az igazi különbség?

4. jel: Hiányzik köztetek az érzelmi kötődés

Egy párkapcsolat sem létezhet kölcsönös, két embert eggyé kovácsoló érzelmek nélkül. Azokban a kapcsolatokban, ahol ez megvan, ott a partnerek képesek egymással mindent megbeszélni, viták esetén közösen megtalálni a megoldási lehetőségeket, és a „mi” fogalma fontosabb számukra az egyéni szükségleteknél. Ha ez a kapocs hiányzik, akkor egyszer csak azon kapod majd magad, hogy a problémáidat nem a pároddal, hanem inkább a barátnőiddel próbálod megbeszélni, akik biztosan támogatni fognak, de segíteni nem tudnak majd. Soha nem Te leszel az az első ember, akit a partnered hívni fog, ha baj van, és komolyabb erőfeszítéseket sem fog a kettőtök alkotta csapatért megtenni, mert egyszerűen sosem lesz elég fontos számára. És lehet, hogy számodra sem.

Egy ilyen kapcsolatban nem érdemes hosszan benne maradnod, mert igazi boldogságra biztosan nem számíthatsz tőle, szomorúságra és bánatra annál inkább.