Komoly párkapcsolat, vagy csak laza randizás - mi az igazi különbség?
2020-06-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Sokan jönnek zavarba, ha arról kérdezik őket, hogy hol tartanak a párkapcsolatukban. Napjainkban könnyű az ismerkedés, köszönhetően az online randioldalaknak, de a komoly kapcsolat kialakítása most sem egyszerűbb, mint régen.

A legnagyobb különbség a párkapcsolat és a könnyed randizás között, hogy előbbi esetében mindkét fél kölcsönösen elkötelezi magát a párja mellett, és nyíltan fel is vállalják a kapcsolatot. De ez még nem minden.

Olvass tovább, és ismerd meg a többi különbséget is!

1. Már túl vagytok azon a bizonyos beszélgetésen.

Van, akinek egyszerűen megy, de sok ember szívesebben elkerül egy beszélgetést az aktuális párkapcsolata jövőjéről. Talán számodra is kellemetlen felhozni a témát, mert attól félsz, hogy a másik nem ugyanazt szeretné, mint Te. De amíg a randizás inkább csak szórakozás, és izgalmas, semmi kötelezettséggel nem jár, addig egy komoly kapcsolathoz igenis fontos, hogy tisztázzátok a terveiteket.

2. Egyikőtök sem keresgél már aktívan.

A párkeresés elején természetes, hogy sok randira elmész, és több jelölttel is találkozol. Aztán találkozol valakivel, akivel újra és újra szeretnél. Miközben mással már nincs kedved. Nem akarsz új jelölteknek levelet írni, sem az üzeneteiket olvasni, és végül már be sem lépsz a társkereső oldalra. Ha mindketten hasonlóan éreztek, akkor ez már egy komolyabb kapcsolat kezdete.

3. Önmagatokat mutatjátok a másiknak.

Nincs szükség hamis álarcokra, nem kell szerepet játszanod. Ha a párod előtt önmagad mersz lenni, akkor jó úton jártok egy igazi kapcsolat felé. Nem jössz zavarba előtte, ha épp az edzés után találkoztok, és ápolatlannak tűnsz, és akkor sem, ha egy titkodról kell mesélned.

Ezt is olvasd el! - 7 vészjelzés, hogy a párod nem tervez komoly kapcsolatot veled

4. Már találkoztatok egymás családjával és barátaival.

A legtöbb ember csak akkor mutatja be a közeli ismerőseinek az új párját, ha komolyak a szándékai vele. Ami teljesen érthető, hiszen elég kellemetlen hetente új partnerrel hazaállítani. Ha a kedvesed már Téged is bevezetett a baráti társaságába, esetleg elvitt a szüleihez egy vacsorára, akkor biztos lehetsz benne, hogy szeret, és Veled akar lenni.

5. Mindketten elköteleződtetek egymás felé.

Amint már az elején is olvashattad, a legnagyobb különbség a laza találkák és a párkapcsolat között az elköteleződés. Hogyan látod a jövődet? Ő is ott szerepel benne, az oldaladon? Akár már szőttetek is közös terveket? Vagy el sem tudnád képzelni, hogy valami szorosabb kötelék is kialakulhat köztetek?

A kommunikáció ezen a területen is a legfontosabb. A leggyakoribb oka annak, hogy a párkapcsolatuk miatt az emberek zavarba jönnek, a félelem. Egyszerűen nem akarnak erről a témáról a partnerükkel beszélgetni. Tartanak az elutasítástól, a konfliktusoktól, és hogy elveszítik a kényelmes, megszokott életüket.

Ha szeretsz valakit, legbelül érzed, hogy ő is viszonozza-e az érzelmeidet. Ha igen, akkor nincs mitől félned, legyél kezdeményező, és kérdezz rá. Ha visszautasít, akkor pedig jobb is, ha már az elején kiderül, semmint évekig reménykedni a semmiben.