3 ok, amiért egy férfi elhagyja a nőt, akit szeret
2023-04-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Miért hagy ott egy férfi egy szerető és odaadó kapcsolatot?

Azt gondolnád, hogy szuper köztetek az összhang, minden remekül alakul, jó úton jártok. Aztán egyszer csak közli Veled, hogy nem boldog melletted, és fél lábbal már kint is van az ajtón.

De vajon mi történt? Talán Te rontottál el valamit?

Az igazság az, hogy túl sok férfi követi el azt a hibát, hogy elmenekül egy kapcsolatból, amely akár tökéletes is lehetne egy csodálatos nő oldalán. Hogy miért? 3 olyan okból, amely elkerülhető lenne.

Mi ez a 3 ok, és mit tehetsz, hogy elkerüld?

 

1. ok: Érzelmi túlterheltség

Egy párkapcsolat sok erőteljes érzelmi konfliktust idézhet elő. A kérdés az, hogy enged-e ezeknek az érzelmeknek, hogy átvegyék az irányítást, vagy sem.

Ha azt veszed észre, hogy a férfi nem tud mit kezdeni ezekkel az intenzív érzelmi kérdésekkel és annál jobban eltávolodik Tőled, minél erőteljesebben próbálkozol, akkor valószínűleg egy olyan emberrel vagy együtt, aki érzelmi téren éretlen, és komoly hiányosságokkal küzd.

De ez a férfi gyengesége, nem a Te hibád. Egy felnőtt férfinak a stabil támasz szerepet kell magára vállalnia egy párkapcsolatban. Ugyanakkor van az a helyzet, amikor a legjobbak is elgyengülnek, és úgy vélik, hogy ezekkel a túlfűtött érzelmekkel nem tudnak megbirkózni. Ilyenkor juthatnak el egy olyan döntésre, hogy inkább maguk mögött hagynak mindent.

Hogy megelőzd ezt, oda kell figyelned, miként kommunikálsz adott, kényes témáról, és mennyire adagolod a dolgokat kis, még elviselhető mennyiségekben. Így számára is könnyebb lesz jól reagálni a problémákra.

 

2. ok: Úgy érzi, hogy meg akarod változtatni.

Ha nem azt kapod egy kapcsolattól, amit elvársz, akkor érthető, hogy napról napra egyre frusztráltabbá válsz, és képtelen leszel egy idő után világos kommunikációra. Eleinte csak kérsz, aztán könyörögsz, követelsz, és egyre inkább azt érezteted vele, hogy nem elég jó számodra. Azt fogja látni, hogy ítélkezel felette, alábecsülöd, mindenért őt hibáztatod.

Egy idő után viszont már nem akar majd meghallgatni, és egyre jobban elzárkózik előled, mert úgy érzi, hogy meg akarod őt változtatni. De ez így sosem fog működni. Azt kell elérned, hogy ő magától akarja a változást, hogy jobb emberré válhasson.

 


Ez is érdekelhet! - Miért válnak önpusztítóvá a nők és a férfiak is egy párkapcsolatban?

 

3. ok: Attól fél, hogy elveszíti a szabadságát.

Gondolkodtál már azon, hogy a párod hogyan érzi magát a kapcsolatotokban? Ha azt veszed észre, hogy több a negatív jelenet köztetek, mint a pozitív, akkor ő is el fog gondolkozni rajta, hogy talán Ti ketten nem tudtok jól működni együtt.

Ha viszont a kapcsolat kiegyensúlyozott, szórakoztató és kellemes számára, akkor eszébe sem fog jutni, hogy nem melletted lenne a helye. Ha úgy érzi, hogy ezzel a kapcsolattal sokkal többet nyer, akkor a függetlenségének a megtartása is háttérbe fog szorulni nála.