Egy boldog ember (18) - Filmpremier
2023-04-14  /  Szerző:   /   Ajánló

Gyönyörű mese a szerelemről és elfogadásról: az Egy boldog ember című francia vígjáték már a mozikban!

Az intelligens és könnyed komédia a rengeteg kacagtató, komikus jelenet mellett fontos társadalmi kérdésekre is felhívja a figyelmet. Aki megnézi, nemcsak kellemes élményekkel gazdagodik, de az élet néhány fontos kérdéséről is elgondolkodik.

 

A festői francia kisváros népszerű, konzervatív polgármestere, Jean az újraválasztásáért indul. Minden remekül alakul a kampányában, amikor derült égből érkező villámcsapásként felesége, Édith, akivel negyven éve házasok, elárul neki egy nagy titkot, amelyet már nem tud tovább rejtegetni. A férfi először azt hiszi, hogy viccel, de hamar meg kell értenie, hogy Édith elszántan készül élete gyökeres megváltoztatására. Jean házassága és kampánya is alapjaiban rendül meg…

A pörgős, elmés dialógusokból kibontakozik két ember megható története. A francia filmek szerelmesei által jól ismert Fabrice Luchini tökéletes a maradi polgármester szerepében, Catherine Frot pedig megható és mélyen átélhető alakítást nyújt.

Az érdekes történet mellett muszáj kiemelni a gyönyörű francia kisvárosi miliőt is: csodás otthonokba, meseszép kertekbe pillanthatunk be, és legszívesebben azonnal vonatra vagy repülőre pattannánk, hogy mi is beszippanthassuk a vidéki Franciaország tavaszi, friss levegőjét.

Az egy boldog ember hangulatos, fergeteges és mélyreható komédia, amely alatt sokat nevetünk, mosolygunk, de bizony talán egy-egy könnycseppet is ejtünk. 

Nézd meg a film előzetesét!