15 tipp, hogy jó döntéseket hozz a társkeresés során
2023-03-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy boldog párkapcsolathoz számtalan jó döntést kell hoznunk, már azt megelőzően, hogy akár megismerkednénk a jövőbeni párunkkal.

Ezek a döntések néha egyszerűek, mint „Elfogadjam a meghívását egy randevúra?”. Máskor viszont komplikáltak, és sokkal nagyobb horderejűek, mint „Tényleg a feleségeként akarom leélni a hátralévő életem?”

Hogyan lehetséges mindig megfelelően választani? Honnan tudhatod, hogy mi lenne adott pillanatban a helyes? Ehhez adunk most 15 tippet!

 

1. Próbálj tisztán látni. Vedd számba, hogy milyen problémákra, és azokból fakadóan milyen egyéb következményekre számíthatsz.

2. Gyűjts be minden információt. Bármilyen döntésről legyen is szó, szedd össze a kirakó összes darabját, és addig ne lépj tovább, amíg meg nem bizonyosodtál róla, hogy a teljes képet látod.

3. Fogalmazd meg a várható előnyöket. Minden döntésben ott rejlik a kockázat, de a potenciális haszon is.

4. Add meg magadnak a visszavonás lehetőségét, de nem élj vele vissza. Fontos, hogy legyen elég időd átgondolni, de a halogatással nem jutsz előbbre.

5. Hallgass a szívedre. Egy nehéz döntés előtt bizonyára kavarognak benned az érzelmek, de tudnod kell, hogy melyik számít.

6. Kövesd a számodra helyesnek tűnő utat. A belső értékrended alakított olyanná, amilyen most vagy, és fontos, hogy mindig harmóniában maradj önmagaddal.

7. Fogadd el a külső támogatást, de válogasd meg jól, hogy kinek mit hiszel el. Sokan szeretnek tanácsokat osztani, de csak azokat hallgasd meg, akikben megbízol.

8. A döntés viszont maradjon a Tiéd, ezt ne engedd át másnak, hiszen ez a Te életed.

9. Tanulj a múltbéli tapasztalataidból. Gondold végig, hogy kerültél-e már hasonló helyzetbe korábban, és az akkori döntéseid milyen következményekkel jártak.

10. Gondold át azt is, hogy a mostani döntésed hogyan fogja befolyásolni a jövőbeni céljaidat, összhangban lesz-e azokkal, és melyik a fontosabb számodra.Ez is érdekelhet! - Hány randi kell ahhoz, hogy eldöntsd, nem illetek össze?


11. Ne hagyd, hogy siettessenek. Kövesd a saját döntési folyamatodat, ne engedd, hogy mások sürgetése miatt esetleg átgondolatlanul cselekedj.

12. Vedd számba a motivációidat is, és a döntéseidnél hagyatkozz rájuk.

13. Ne bonyolítsd túl. Ha egyszerre két döntési lehetőséged is van, hasonló várható előnyökkel, akkor válaszd az egyszerűbb utat.

14. Vizionáld a jövőt. Képzeld el, hogy a döntésed nyomán mi vár Rád és a partneredre. Tetszik, amit látsz?

15. Tedd azt, ami helyes, legyen könnyű vagy nehéz. Ha mindent körbejártál, és meghoztad a Tőled telhető legjobb döntést, akkor ne futamodj meg.