Hány randi kell ahhoz, hogy eldöntsd, nem illetek össze?
2023-01-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első néhány randevúra egy új partnerrel sokan úgy tekintenek, hogy az a könnyebbik része a folyamatnak. Holott pontosan ezek az alkalmak szolgálnak arra, hogy két ember eldöntse van-e értelme folytatniuk egymás oldalán. Ez pedig óriási nyomásként és stresszes állapotként nehezedik mindkettőjük lelkére.
Sajnos nincs egy bűvös szám azzal kapcsolatban, hogy hány találkozásra és közös programra van szükség ahhoz, hogy biztonsággal dönthess, de van néhány olyan tényező, amelyet figyelembe kell venned és így segíthet a választásban.

1. Egy kicsit tedd félre az elvárásaidat!

Az első randin legyél nyitott, törekedj arra, hogy minél jobban megismerhesd a másikat. Ne ítélkezz előre, ne bonts asztalt azonnal egy-egy felfedezett rossz tulajdonság miatt, koncentrálj az információk begyűjtésére. Ne felejtsd el, hogy mindketten izgultok, zavarban vagytok, és nem biztos, hogy teljesen tiszta fejjel tudnátok dönteni. Majd a második randin már előveheted a saját listád, hogy mit is vársz el a leendő partneredtől, és melyek azok a dolgok, amelyek kiverik nálad a biztosítékot.

2. Ne zárd le egy randevú után!

Hacsak nem valami borzasztóan elviselhetetlen, esetleg durva pszichiátriai esettel akadtál össze, akkor legyél nyitott egy második találkozóra, még mielőtt egy végérvényes döntést hoznál. Az első benyomások nem mindig helytállóak, és Te sem szeretnéd, ha egy félresikerült gesztus, vagy egy idegességedben dadogva kimondott szó alapján törnének feletted pálcát.

3. Vedd figyelembe, hogy miként érzed magad a társaságában!

A legtöbb esetben nem az agyunk, hanem a szívünk segít meghozni a döntést. Hiába a sok elemzés, elméletgyártás és gondolkodás, ha rendre azon kapod magad, hogy képtelen vagy ráfigyelni, miközben hozzád beszél, vagy egyáltalán nem érzed jól magad mellette egy, egyébként számodra is izgalmas és érdekes, programon, akkor valószínűleg nem ő lesz számodra az ideális pár.

4. Hogyan érzed magad, ha nem vagy vele?

Milyen érzések kerítenek hatalmukba, ha meghívást kapsz tőle, vagy egy üzenetet, amelyben felőled érdeklődik? Milyen szavakkal illeted, amikor a barátaidnak mesélsz róla? Egyáltalán megosztottad már velük, hogy találkoztál valakivel? Ezek az apró jelzések mind jól mutatják, hogy milyen érzéseket táplálsz vele kapcsolatban.

Ez is érdekelhet! - Bizonytalan vagy az első randi után? Ezt az 5 dolgot gondold végig!

5. Bízz a megérzéseidben!

Amikor túl vagytok 2-3 találkán, és még mindig hiányolod az igazi romantikus kötődést, akkor ne is keresd tovább, mert nem lesz ott. Ha még a belső hangod is azt súgja számodra, hogy nem ő az igazi, akkor hagyatkozz rá, és ne erőltesd tovább.

6. Ha megfogalmazódott a döntésed, akkor ne húzd az időt!

Nyilván senki sem szereti kimondani a végső szót, főleg, ha tudja, hogy ezzel esetleg megbántja a másik felet. De, ha valami nem működik, akkor nem szabad több időt vesztegetni rá, mert az egyikőtök felé sem lenne igazságos. A lehető leghamarabb tudasd vele, hogy nem szeretnéd folytatni, de igyekezz kedvesen fogalmazni, és inkább magadról, a Te érzéseidről beszélj, ne őt hibáztasd.