Bizonytalan vagy az első randi után? Ezt az 5 dolgot gondold végig!
2023-01-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Találkoztál valakivel egyik este. Jól elbeszélgettetek, nem ijedtél el tőle, és nem futottál el messzire, de mégsem nyűgözött le úgy igazán. Talán inkább kicsit már-már unalmasnak tűnt a randevú számodra. Vagy esetleg felfigyeltél egy zavaró szokására, ami elbizonytalanított.

Mit tehetsz ilyenkor? Vajon érdemes adnod neki egy második esélyt, vagy zárd le itt és most, mert ha már az első benyomásaid nem győztek meg, akkor semmi jobbra nem számíthatsz később sem? De mire elég az első benyomás? Mi van, ha csak nem volt még elég lehetősége, hogy jobban megnyíljon előtted, és felfedje az egyébként elragadó, valódi énjét?

Ha Te is ilyen helyzetbe kerülsz, akkor mielőtt meghoznál egy végleges döntést az illetővel kapcsolatban, érdemes átgondolnod az alábbi 5 dolgot.

1. Biztonságban érezted magad a társaságában?

Ez minden első randevú után sarkalatos pont. Ha az este folyamán csak egyetlen pillanatra is rosszul érezted magad, akkor eszedbe se jusson a második találkozón gondolkodni. Higgy a megérzéseidben, és figyelj a jelzésekre. Ha a randipartnered valamilyen függőségben szenved, vagy bármi hazugságon kapod, akkor felejtsd el azonnal.

2. Miért érezted unalmasnak?

Egy első randevútól azt várjuk, hogy izgalmas és érdekes lesz. Így ha már az elején nem kötött le a jelölteddel folytatott beszélgetés, akkor nincs értelme újrapróbálkozni. De, ha nem annyira a partnereddel volt a gond, hanem Te nem voltál képes igazán ráhangolódni az egyéb, magánéleti vagy szakmai problémáid miatt, akkor fontos, hogy egy másik alkalommal, amikor lélekben is jelen tudsz lenni, esélyt adj arra, hogy megnyíljon előtted, és megismerhesd az igazi személyiségét.

3. Az este végére közelebb kerültetek egymáshoz?

Ha csak egy kicsit is úgy érzed, hogy a kezdeti nulláról eljutottatok közösen valahová, és egyre érdekesebbnek tűnik számodra, akkor szervezz új találkozót. Az igaz szerelmet ritkán találja meg és ismeri fel az ember egy perc alatt. Maga az utazás is már a kapcsolat része, amelyen keresztül egyre közelebb kerültök egymáshoz.

Ez is érdekelhet! - 10 jel, ami alapján igent mondhatsz egy második randira

4. Hány pipát ér a listádon?

Bizonyára nálad is vannak szempontok, amelyek alapján kiválasztasz egy partnerjelöltet. Ha tegyük fel van 5 olyan alapvető dolog, amit mindenképpen elvársz a következő párkapcsolatodtól és párodtól, akkor tedd fel a kérdést, hogy ő ebből hánynak felel meg? Ne felejtsd el, hogy a második randevú még nem egy életre szóló elköteleződés, csak az ismerkedés folytatása. Itt még bárhogyan is alakulhat egy viszony. Itt még szó sincs komoly párkapcsolatról. Akkor meg miért ne folytathatnád?

A másik lista, amelyre figyelned kell, a piros zászlókat tartalmazza. Az olyan jellemzőket és személyiségjegyeket, amelyeket szeretnél elkerülni. Ha csak egy ilyen is felmerül az új partnered esetében, akkor hagyd az egészet, és keress mást.

5. Működött köztetek a kémia?

Ha amiatt vagy bizonytalan, mert nem érezted azt a bizonyos szikrát, akkor még nem szabad kizárnod a lehetőségét a folytatásnak. Ez ugyanis nem mindig jelenik meg azonnal. Van, amikor egy hosszabb folyamat során egyszer csak kialakul. Ráadásul, ha már az első pillanatban szikrázik körülöttetek a levegő, annak hátrányai is lehetnek. Például elvakít a rózsaszín köd, és képtelen vagy racionálisan gondolkodni.

Amíg mindenki a „szerelem első látásra” jelenségre vár, addig a valóságban ez sokszor egyáltalán nem így működik. Adj időt egy kapcsolatnak, hogy kiforrja magát és fejlődjön a maga természetes módján.