Pszichológus elemezte Harry herceg és Meghan kapcsolatát
2023-01-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Gál Viktor pszichológus felhívta a figyelmet arra, hogy Harry még nagyon fiatal volt, amikor elvesztette édesanyját, valamint az is egy nagy trauma az életében, hogy máig nem tudni biztosan, hogy ki is az apja. Az angol arisztokrácia miatt azonban ezen traumákat muszáj volt elrejtenie.

"Az angol arisztokráciára és kultúrkörre jellemző az érzelmek elfojtása. Érzelmekről nem beszélünk, és ők szerepben kell hogy éljék az életüket. Amibe nem fér bele az érzelem. Folyamatosan, mindig jókedvűnek kell lenni, mindig joviálisnak kell lenni. Egy szerepben viselkedsz, folyamatosan megfelelsz az előírt szerepeknek" – mondta el a szakember, majd hozzátette, hogy ennek az lett a következménye Harry esetében, hogy nem sikerült feldolgoznia az őt ért traumákat.

"Nem dolgozódott fel az ő esetében ez a nagyon nagy alaptrauma, hogy elvesztette az édesanyját. Elfojtás alá került, és belülről elkezdte őt emészteni, marni, szétszedni" – fogalmazott az RTL Reggeli című műsorában, hozzátéve, hogy ez volt az oka Harry polgárpukkasztó viselkedésének is.

"A trauma bevonzza a traumát" – ezzel magyarázta a pszichológus Harry és Meghan szerelmét. Elmondása szerint a kapcsolatukhoz az is hozzájárult, hogy a színésznő pont úgy viselkedett Harryvel, ahogy a hercegnek szüksége volt rá. Úgy véli, hogy mivel Meghan egy "kaméleon személyiség", ezért szinte fogalmunk sincs, hogy ki is ő valójában, de szerinte biztos, hogy mindent ő irányít.