10 jel, ami alapján igent mondhatsz egy második randira
2019-02-28  /  Szerző:   /   Randi A társkeresők többsége fél az első randitól. De mi a helyzet a másodikkal? Egyetlen beszélgetés alkalmával megismerhetünk annyira valakit, hogy biztosan tudjuk, tetszik-e?

Vajon melyek azok a biztos jelzések, amiből tudhatod, hogy érdemes elmenned még egy találkozóra? Cikkünkben összegyűjtöttük Neked a legfontosabb 10-et.

1. A randipartnered ideges volt

Az első randevú mindenki számára nehéz. Valószínűleg Te is kétségekkel telve érkezel rá, és a találkozó ideje alatt az idegességed általában csak mérsékelten enyhül. Ha mindketten zavarban vagytok, és nehezen oldódtok fel ebben a helyzetben, akkor előfordulhat, hogy teljesen téves első benyomást alakítotok ki egymásról, hiszen nem a másik valódi személyiségét láttátok. Ha Te is így érzed, akkor érdemes még egy lehetőséget adni a másiknak.

2. Ha bizonytalan vagy

Ha nem vagy egészen biztos benne, hogy szeretnél egy következő találkozót, akkor ez elég indok arra, hogy igent mondj. Ha ugyanis már egy randevú után biztos vagy benne, hogy a partnered nem az az ember, akit el tudnál képzelni társadként, akkor nem is fogsz rá gondolni többet. De amennyiben kétségek gyötörnek, adj neki még egy esélyt. Még ezután is kiszállhatsz.

3. Ha tiszteletteljesen viselkedett Veled

Talán olyan párt keresel, akinek jó a humora, vagy jómódú, de az is fontos szempont egy kapcsolatban, hogy a felek mennyire tisztelik egymást. Honnan láthatod, hogy tiszteli-e a többi embert, és köztük Téged? Elég, ha figyeled az apró jeleket: elkésik a randiról, de nem kér bocsánatot, vagy udvariatlan a pincérekkel? Ezek mind azt mutatják, hogy nincs helye második találkozónak.

4. Értékeld át a saját gondolkodásmódodat!

Ne csak a másik fél viselkedését, személyiségét értékeld egy randin, hanem lépj vissza egyet, és nézd meg, hogy Te hogyan érkeztél erre a találkozóra. Vajon kritikus vagy vele szemben, vagy inkább túl kritikus. Esetleg a múltbéli párkapcsolati sérelmeidet is kivetítetted rá? Talán anélkül ítélkeztél róla, hogy esélyed lett volna igazán megismerni. Ha csak egy csöppnyi kétséged is van, akkor érdemes még egy randira elmenned vele.

5. Hogyan zajlott a beszélgetés

Ha az első randevún nehéznek találtad, hogy beszélgetést kezdeményezz vele, vagy csak egyszerűen nem tudtál önmagad lenni, akkor talán nem a megfelelő emberrel ismerkedsz. Különösen fontos jel, hogy miről és hogyan beszélgettetek ezen a találkozón. Ha úgy érezted, hogy mindvégig csak a másik beszélt, és leginkább önmagáról, de Rád egyáltalán nem volt kíváncsi, akkor nincs helye második randinak.

6. Pozitív nonverbális kommunikáció

Egy randevún az ismerkedés nemcsak szavakkal történik. Sokat árul el rólunk a testbeszédünk. Ha észreveszed, hogy a partnered mélyen a szemedbe néz, miközben Téged hallgat, vagy épp egyre többször érintkezik a kezetek, akkor ez jelezheti, hogy egy hullámhosszon vagytok. Természetesen, ha valakit már túlzottan tolakodónak érzel, akkor állítsd le.

7. Ő más, mint akikkel eddig randiztál

Az első találkozón az emberek nagyon megnyerőek tudnak lenni, a legszebb arcukat mutatják, így nehéz megítélni, hogy a valóságban milyenek. De van egy pont, amely segíthet helyes döntést hozni. Egyszerűen kérdezd meg magadtól, hogy a jelenlegi jelölted vajon olyan-e, mint az eddigi párjaid, vagy épp teljesen más. Talán épp valami újdonságra vágysz, csak eddig nem ismerted fel. Ha találkozol tehát valakivel, aki egyébként alapvetően nem az eseted, de mégis szimpatikusnak, és jó embernek találod, akkor mindenképpen adj neki még egy esélyt. Talán általa rájössz, hogy nem is arra vágysz, mint amit eddig gondoltál a párkapcsolatokról.

8. Nem játszik Veled

Ha egy ember nem akar időt szánni Rád, hogy újra találkozzatok, és nem kérdezi meg az első randin, hogy szeretnél-e másodikat, akkor valószínűleg csak játszik Veled. Ha valakit tényleg érdekelsz, akkor nincs szüksége egy hétre, hogy felhívjon. Akkor nincs szüksége gondolkodási időre, és nem fog eltűnni sem.

9. Hasonló az értékrendetek

Ahhoz, hogy két ember hosszú távon egymás mellett maradjon, elengedhetetlen, hogy az élet dolgairól hasonlóan gondolkozzanak. Természetesen nem kell mindenben egyformának lenned a partnereddel, de jó, ha a legfontosabb dolgokban egyetértetek.

10. Többet szeretnél tudni

Ha az első randi után, még maradtak kérdések a fejedben, amelyeket szívesen feltennél a másiknak, akkor mindenképpen helye van egy következő találkozónak.

Nem is gondolnád, hogy mennyire fontos egy második, és akár a harmadik randi is ahhoz, hogy valós képet tudj alkotni valakiről. Ezért óvatosan ítélkezz egy katasztrofálisan sikerült első találkozó után, és ha bizonytalan vagy, adj még egy esélyt a dolognak!