6 ok, amellyel a túlzott aggodalmaskodás tönkreteszi az első randid
2019-12-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első személyes találkozás minden páros életében egy döntő pillanat. Mivel sok múlik azon, hogyan sikerül, gyakran hajlamosak vagyunk túlizgulni. Aggódunk, nehogy elkéssünk, akár több napig is készülünk előtte, esetleg listákat gyártunk a tennivalókról.

Ha a fentiekben magadra ismersz, akkor van egy rossz hírünk. Sajnos a túlzott stressz teljesen romokba dönthet egy olyan randevút, amely akár happy end-el is végződhetne.

Olvasd el, mik a pontos jelei ennek a káros viselkedésnek, amelyekre oda kell figyelned!

1.  Túl sokat aggódsz

A megrögzött idegeskedő típusú személyiség minden helyzetben a „Mi lesz, ha…?” kérdéseken rágódik. Azaz, egy olyan esemény következményeit veszi sorra, amely még meg sem történt. Egy első randi esetén ez elég gyakran előfordul. Mi lesz, ha nem tetszem neki? Mi lesz, ha csak egy kalandor? Teszed fel valószínűleg magadnak Te is ezeket a kérdéseket. Viszont, ha az ismerkedés, és a párkapcsolat minden szakaszában csak ezeken a lehetséges kimeneteleken aggódsz, az sajnos odavezet, hogy a kapcsolat fejlődés helyett megreked.

Ezt is olvasd el! 6 alapszabály, hogy mit NE tegyél az első randin

2. Nem tudod élvezni a randit

Ez a folyamatos idegeskedés teljesen leköti az energiáidat és a figyelmedet. Ezáltal képtelen leszel csak a jelenre fókuszálni, és megélni a pillanatot. Ha pedig Te nem érzed magad jól, az negatív hatással lesz a partneredre is.

3. A túlzott aggodalom kívül is látszik

Amikor valaki túlságosan szervezni, és kontrollálni akar valamit, az előbb-utóbb kicsúszik az irányítása alól. Egy randin nem biztos, hogy úgy alakul a beszélgetés menete, ahogyan azt Te eltervezted, így, ha előre meghatározott keretek közé szorítod magad, könnyen elakadhat a randi természetes ritmusa. Ez pedig furcsa és zavaró lehet a partnered számára is. Minden randin próbálj annyira spontánnak tűnni, amennyire csak lehet, és ne görcsölj rá.

4. A stressz mindent nehezebbé tesz

Egy félelmekkel teli ember számára az élet hihetetlenül komplikált, mivel minden olyan eseményre negatív reakciót ad, amelyekre nem számított. Azon dolgok következményein aggódni, amelyek meg sem történtek, folyamatos csalódottsághoz és szorongáshoz vezet. Egy randi esetén lehetetlen mindent pontosan megtervezni, mivel ez egy olyan kétszemélyes játék, ahol a másik fél gondolatait és reakcióit nem láthatjuk előre.

5. Az aggodalom olyan problémákat generál, amelyek nem is léteznek

Az első randi előtt csak korlátozott információkkal rendelkezel a partneredről. Könnyen lehet, hogy a valóságban merőben eltér attól a személytől, akit Te elképzelsz, és amilyennek elvárod. Ezek után könnyen előfordul, hogy a randi nem ér jó véget, mert a partnered nem tud megfelelni a saját idealizált, de valótlan másának. Ezzel esélyt sem adsz arra, hogy az igazi önmagát megismerhesd, és megszerethesd.

6. Hamis következtetések

Sajnos a túlzásba vitt aggodalmaskodás nemcsak nem létező problémákat generál, hanem ezáltal téves konklúziókat is. A valóság megismerése helyett inkább a belső feltételezéseidre és előítéleteidre hagyatkozol, a párod pedig azt fogja ebből érezni, hogy folyamatosan félreérted, és mellőzöd. Ehelyett próbálj a valóságra koncentrálni, és éreztesd a partnereddel, hogy fontos a számodra.