6 alapszabály, hogy mit NE tegyél az első randin
2019-03-07  /  Szerző:   /   Randi Az a bizonyos első randi. Már a szó hallatán is összerándul szinte minden ember gyomra. Ez érthető is, hiszen amikor megbeszélünk valakivel egy első találkozást, akkor bizony ki kell lépnünk a számítógépünk vagy a telefonunk monitorja mögül, és a fényképeink helyett már élőben kell felkeltenünk a másik érdeklődését. Ez az a pillanat, amikor talán minden eldől. Kutatások szerint 4 perc alatt döntünk arról, hogy szimpatikusnak találunk valakit, vagy sem.

Szerencsére léteznek olyan íratlan szabályok, amelyeket betartva, nagy hibát nem követhetünk el. Cikkünkben össze is gyűjtöttük ezeket. Olvasd el, hogy ezentúl mire figyelj, és mik azok a dolgok, amelyeket mindenképpen kerülj a jövőbeni első randikon.

1. Ha nem bírod az alkoholt, akkor ne igyál!

Köztudott tény, hogy az alkohol oldja a feszültséget, és lehet helye egy első randin is. De sosem szabad olyan sokat inni, hogy átess a ló túloldalára, és annyira levetkőzd a gátlásaidat, hogy mások előtt nevetségessé válj. Te sem fogod másnap jól érezni magad, és második randevúra sem lesz esélyed.

2. Sose beszélj az exedről!

Alapvető szabály, hogy nem zúdítjuk rá a múltbéli összes sérelmünket, bánatunkat egy olyan emberre, akit épphogy megismertünk. Természetesen a volt partnerünkkel töltött első randevú emlékeinek megosztása is tiltólistás.

3. Ne csak Te beszélj!

Nem túl kellemes élmény egy első randevún folyamatosan a másikat hallgatni, amint önmagát fényezi. Figyelj a partneredre, és ha mély hallgatásba burkolózik, akkor szólítsd meg, kérdezd önmagáról, próbáld megismerni. Legyél jó hallgatóság, biztosan értékelni fogja.

4. Sose hazudj magadról!

Előbb-utóbb rajtakapnak. Nem jó stratégia szebbnek és vonzóbbnak beállítani magadat a másik előtt, legyen szó hazugságról, vagy csak bizonyos dolgok elhallgatásáról, hiszen, amikor a kapcsolat komolyabbra fordul, akkor úgyis minden kiderül. Ne mondd azt, hogy szeretsz könyveket olvasni, mikor legfeljebb csak az online magazinok fejléceit szoktad átfutni. Már az első randin se állítsd azt, hogy imádsz eljárni szórakozni, amikor minden szombat estét otthon töltesz a kedvenc sorozatod előtt. És természetesen ne hallgasd el azt sem, hogy elváltál, és gyerekeid vannak, hiszen Te sem szeretnéd, ha hasonló információkat eltitkolnának előled. Persze nem kell mindent már az első alkalommal a másik nyakába zúdítani, de mindenképpen mondd el, amit Te magadról fontosnak tartasz.

5. Ne mobilozz!

Tiszteld meg a partnered a figyelmeddel, és némítsd le a telefonod még a randi elején. Telefont felvenni csak végszükségben szabad, viszont zavartan a gombokkal babrálni, közösségi oldalakat nézegetni egyenesen tilos.

6. Ne tervezd meg előre a közös jövőtöket!

Ha teljesen biztos is vagy abban, hogy ő az igazi, akkor sem helyénvaló már rögtön az első alkalommal a jövőbeli esküvőtöket tervezgetni, vagy épp a leendő gyermekeitek iskoláiról dönteni. Nem szabad túl nagy elvárásokkal menni egy randevúra, hiszen még semmit nem tudtok egymásról. Az elején csak rövidtávra tervezz. Az első randin, amennyiben szimpatikusak vagytok egymásnak, tervezzétek meg a következő találkozótokat. Néhány randevú után pedig már úgyis minden megy magától.

Az első randevú talán a legnehezebb része a társkeresésnek, de sosem szabad túlságosan komolyan venni. Ha a fenti alapszabályokat betartottad, de elsőre mégsem alakul ki valakivel a kölcsönös szimpátia, akkor egyszerűen csak fogadd el, lépj tovább, és folytasd a keresést, hiszen valahol Téged is vár a nagy Ő.