Duplacsokis pohárkrém
2025-10-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

-150 g étcsoki

-150 g fehér csoki

-2 x fél bögre (2 x120) g 35%-os habtejszín

-2 x háromnegyed bögre (3 x160 g) 35%-os habtejszín

-2 teáskanál (2 x 4 g) zselatin

Elkészítés:

Egy pici edénykében vagy kávékiöntőbe kimérünk egy evőkanál és egy teáskanál hideg vizet, majd egy teáskanálnyi zselatint keverünk bele, és félretesszük.

Az étcsokit fél bögre tejszínnel felolvasztjuk gőzfürdő felett.

A zselatint közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem hígul egy picit, majd hozzákeverjük a csokihoz. A csokit hagyjuk kicsit kihűlni, olyan majdnem szoba hőmérsékletűre. Közben néha átkeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a csokihoz.

Három-négyfelé osztva csinos poharakba szétöntjük, majd hűtőbe tesszük húsz percre, hogy megkössön egy picit.

Ez idő alatt elkészítjük a fehércsokis réteget, pontosan ugyanúgy, mint ahogyan az étcsokisat csináltuk, csak ezúttal fehércsokival.

Mehet ez is a pohárkákba második rétegként, és irány a hűtő! Egy-két óra múlva pedig már fogyaszthatjuk is!