Duplacsokis pohárkrém
Hozzávalók
-150 g étcsoki
-150 g fehér csoki
-2 x fél bögre (2 x120) g 35%-os habtejszín
-2 x háromnegyed bögre (3 x160 g) 35%-os habtejszín
-2 teáskanál (2 x 4 g) zselatin
Elkészítés:
Egy pici edénykében vagy kávékiöntőbe kimérünk egy evőkanál és egy teáskanál hideg vizet, majd egy teáskanálnyi zselatint keverünk bele, és félretesszük.
Az étcsokit fél bögre tejszínnel felolvasztjuk gőzfürdő felett.
A zselatint közepes hőfokon addig melegítjük, míg fel nem hígul egy picit, majd hozzákeverjük a csokihoz. A csokit hagyjuk kicsit kihűlni, olyan majdnem szoba hőmérsékletűre. Közben néha átkeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a csokihoz.
Három-négyfelé osztva csinos poharakba szétöntjük, majd hűtőbe tesszük húsz percre, hogy megkössön egy picit.
Ez idő alatt elkészítjük a fehércsokis réteget, pontosan ugyanúgy, mint ahogyan az étcsokisat csináltuk, csak ezúttal fehércsokival.
Mehet ez is a pohárkákba második rétegként, és irány a hűtő! Egy-két óra múlva pedig már fogyaszthatjuk is!