Utálsz randizni? 13 tipp, amivel változtathatsz ezen
2020-12-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Lehetsz szégyenlős, esetleg introvertált személyiség, vagy csak több randevúd is csúfos kudarcba fulladt a közelmúltban, bármelyik is az oka, könnyen előfordulhat, hogy nincs kedved még egy találkához. De, ha a szíved mélyén tényleg vágysz egy komoly párkapcsolatra, hovatovább házasságra, családra, akkor bizony nem zárkózhatsz be örökre a négy fal közé.

Mit tehetsz ilyenkor, hogy kicsit könnyebb legyen az ismerkedés? Vegyél egy nagy levegőt, szedd össze minden maradék bátorságod, és kövesd tippjeinket, hogy a következő randin már jól érezhesd magad!

1. tipp: Fogalmazd meg, hogy mi is bosszant leginkább!

Első lépésként próbáld beazonosítani, hogy mi is zavar legjobban, ha randira kerül a sor. Nincs kedved kimozdulni egy zajos bárba? Félsz az idegenektől? Attól tartasz, hogy nem lesz majd közös beszédtémátok? Ha rájöttél a legnagyobb visszatartó akadályra, azzal a legnehezebb részén már túl is jutottál, hiszen tudatában leszel, hogy miben kell fejlődnöd.

2. tipp: Randizz kampányszerűen!

Regisztrálj be egy online társkereső oldalra, és fizess elő 3 hónapra. Ha nem jársz ez idő alatt sikerrel, akkor tarts egy kis szünetet. Ezt a pár csendes hetet használd ki arra, hogy építsd az önbizalmadat, kikapcsolódj a barátaid társaságában, és kicsit elfelejtsd a magányodat. Közben gondold végig, hogy ki az, akit igazán keresel, és mit vársz el a jövőbeni partneredtől, majd újult erővel vesd bele ismét magad.

Ezt is olvasd el! - 6 kreatív ötlet, amivel feldobhatod az első randit

3. tipp: Alakíts a randiszokásaidon!

Az első találkozót egy esti éttermi vacsora helyett mindig szervezd kora délutánra egy kávézóba, így, ha nem vagytok egymásnak szimpatikusak, akkor gyorsan elbúcsúzhattok, és nem kell megvárni míg elkészül a rendelt menü, és végigszendvedni az egész estét egy kellemetlen partner oldalán.

4. tipp: Motiváld magad!

Emlékeztesd magad rá, hogy milyen nagyszerű ember vagy, sok jó tulajdonságod van, és idő kell ahhoz, hogy megtaláld az igazi társad. Ne hagyd, hogy a rossz tapasztalatok elvegyék a kedved, inkább légy nyitott minden kínálkozó lehetőségre.

5. tipp: Változtass a hozzáállásodon!

A randevúkra ne úgy tekints mintha az egy siker vagy egy kudarc lenne. Próbálj egyszerűen csak jól szórakozni, függetlenül attól, hogy végül lesz-e második alkalom, vagy inkább elbúcsúztok örökre.

6. Csak arra koncentrálj, aki tényleg megérdemli!

Ha egyszer megfogalmaztad, hogy mit szeretnél, akkor ne vesztegesd az idődet olyan partnerekre, akik megutáltatják Veled az egész társkeresést és randizást. Már az elején tisztázd, hogy kit keresel, és mit vársz el a leendő kapcsolatodban, így számtalan későbbi csalódást elkerülhetsz.

7. Keress egy hobbit!

Biztosan van legalább egy olyan tevékenység, amit már régóta szeretnél kipróbálni. Most itt a legjobb alkalom rá. Ha azt csinálhatod, amit akarsz, akkor az segít elterelni a gondolataidat, megnyugtat, és ki tudja, lehet, hogy össze is hoz egy hasonló érdeklődésű emberrel.

8. tipp: Keress több szingli barátot!

Olyan támogató közegre van szükséged, akik megértik, hogy min mész keresztül, mert hasonló cipőben járnak. Mindenki ismeri mennyire kellemetlen felesleges harmadiknak lenni egy közös programon a legjobb barátnőddel és a párjával. Egyedülállók társaságában lazíthatsz, és nem nehezedik Rád semmi elvárás, hogy mikor lesz végre párod.

9. tipp: Ne add oda azonnal magad!

Az első randi nem kell, hogy a hálószobában végződjön. Sőt. Ha komoly kapcsolatra vágysz, jobb kis lépésekben haladni. Az első randi a megismerésről szól, a beszélgetésről, és persze a szórakozásról.

10. Vezess naplót!

Van, akinek arra van szüksége, hogy kiírja magából az élete történéseit, mert ez segít neki feldolgozni a múltat, és jobban megérteni az összefüggéseket. Ha közéjük tartozol, akkor akár viccesre is veheted a dolgod. Írj mókás összefoglalókat, amelyeket felolvashatsz a barátaidnak egy péntek estén, és jót nevethettek rajta.

11. Ne vedd zokon a visszautasítást!

Mert nem a személyed ellen szól, inkább csak adott partnerrel nem passzoltok. Sőt. Örülj, hogy a másik kimondja helyetted azt, amit Te is biztosan érzel, csak esetleg félsz bevallani. Pedig, ha egy kapcsolat így indul, annak a folytatása sem lesz jobb. Hidd el lesz majd más, aki csak Rád vár.

12. Ne maradj tovább, ha nem érzed jól magad!

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy ott maradsz egy olyan randin, amin rosszul érzed magad. Már az első pár percben kiderül számodra, hogy szeretnél-e jobban megismerkedni az illetővel, ezért, ha a válaszod nem, akkor jobb rövidre zárni a dolgokat. Egy rossz randi csak elveszi a kedved az egész társkereséstől. Ne hagyd.

13. Ismerd fel, hogy mi is valójában egy randi!

Nem kell mindenkivel összeházasodnod, akivel megismerkedsz, de mindenképpen randiznod kell azzal, aki végül a társadként melletted marad. Ha a célod, hogy férjhez menj, akkor tekints a randikra egy eszközként, ami a célod elérését szolgálja számodra.

Ne aggódj, ha nem szeretsz randevúzni. Sokan sokszor érzünk ugyanígy. De szerencsére van lehetőséged arra, hogy másként kezeld ezeket a találkákat, így csökkentheted a nyomást, amit érzel miattuk. Csak maradj nyitott, próbálj jól szórakozni, és kövesd tippjeinket. Így könnyebben eléred majd a célod!