8 spórolós tipp, amikkel egy vagyont takaríthatsz meg Karácsony előtt
2020-12-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A karácsony előtti készülődés gyönyörű időszak, de rengeteg stresszel is járhat. Néha nehéz kisakkozni a költségvetésből az összes ajándékot, amiket kiszemeltünk a családnak. Ilyenkor könnyen rémálommá változhat a december ahelyett, hogy a családdal töltött minőségi időről szólna.

Vegyél online ajándékokat! Így spórolsz a benzinen és az idődön is, a neten pedig rengeteg kupont és kedvezményt lehet találni.

Ha mégis személyesen mész vásárolni, akkor mindenképp nézd meg a secondhand üzleteket. Nagyon igényes, jó minőségű ruhákat és kiegészítőket lehet kapni az eredeti ár töredékéért.

Ha vannak otthon olyan cuccaid, amikre már nincsen szükséged, akkor Facebookon könnyen eladhatod őket. Decemberben sokan nézelődnek a közösségi oldalakon ajándék után, ezért nagyobb eséllyel fog vevő akadni a holmidra.

Kézműveskedés. Ha van egy kis kézügyességed, akkor szuper DIY ajándékokat készíthetsz a rokonoknak. Hímzett párnahuzat, festett bögre, kötött sál, a lehetőségek végtelenek.

Ha unod a régi karácsonyi dekorációdat, akkor cserélj el párat a barátaiddal. Így nem kell pénzt kiadnotok új dolgokra és még a környezetet is véditek!

A karácsonyi égősorokat ne hagyd égni egész éjjel! Igen, valóban gyönyörű a gondosan feldíszített ház, de a számlákat nagy mértékben megnöveli az állandó villogás.

Készítsd el otthon a saját forraltborodat és teádat ahelyett, hogy a karácsonyi vásáron többszáz forintot adnál ki egy kis pohárkáért.

Méregdrága koszorúk és asztali dekorációk helyett szerezz fenyőágakat és csináld meg magad a díszeket! A gyerekek is élvezni fogják a kézműveskedést, te pedig több ezret fogsz megspórolni.

Forrás: Blikk