Tippek a tökéletes piros rúzs megtalálásához
2020-10-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Magabiztos, öntudatos és megbízható megjelenés – mindössze egyetlen mozdulattal. Lehetetlennek hangzik, pedig nagyon egyszerű! A titok pedig nem más, mint a vörös ajkak. Felfedjük, hogy melyik vörös árnyalat illik a legjobban hozzád.

Mint azt régóta tudjuk, a vörös ajkak által magabiztosak és gyönyörűek lehetünk. A maszkviselés ellenére ajkaink továbbra is ragyoghatnak a gyümölcsök piros árnyalataiban. Legyen szó eperről, cseresznyéről, szederről vagy szilváról. 

A cseresznyevöröstől az eper rózsaszínig számtalan vörös árnyalat közül választhatunk a megfelelő rúzs kiválasztásakor. Fontos szempont ugyan, hogy hétköznapra vagy egy partyra sminkelünk-e, de mindenekelőtt az arc- és bőrtónusunk a mérvadó abban, melyik árnyalat illik hozzánk.

 

Ellenőrizzük: Hideg vagy meleg bőrtónusunk van?

Könnyedén meghatározhatjuk saját bőrünk tónusát. Ha a csukló vénái kékesként csillognak, akkor hideg, ha pedig zöldesen, akkor meleg a bőrtónusunk. Ebből pedig következtetni tudunk milyen árnyalat passzol hozzánk.

Melyik árnyalat milyen bőrtónushoz illik?

Hideg bőrtónus esetén jobb, ha hidegebb, kékesebb vörös árnyalatokat választunk, amivel az ajkak színe rózsaszínessé válhat. Meleg bőrtónus esetén a melegebb és erősebb árnyalatok – például a narancsos vörös szín – emelik ki legjobban ajkainkat.

Piros rúzs felvitele ajkainkra – Az előkészületek

Annak érdekében, hogy a szánkon a megfelelő vörös árnyalat különösen szépen mutasson, óvatosan fel kell készíteni ajkunk az új „társára”. Mindenekelőtt tisztítsuk meg a száraz és elhalt bőrdaraboktól.

Azonnali tipp: masszírozzuk át ajkaink ajakbalzsammal. Különösen intenzív színek esetén a rúzs felvitele előtt alapozó használata ajánlott, mivel a sötétebb színek esetén fontos az egyenletes bőrfelület elérése.

Epervörös

Az epervörös egy világos és fényes vörös, különösen jól mutat a napbarnított bőr mellett. A legjobb alapot ennek a színnek a puha, sima ajkak adnak. Ha az ajkak repedezettek, a szín egyenetlenül oszlik el, ez pedig nem mutat jól.

Ribizli

Egy ugyanolyan árnyalatú szájceruza, mint a rúzs, különösen jól mutat a világos ribizli vörös és a rózsaszín esetében. Ha nincs kéznél a megfelelő rúzs, egyszerűen használjunk egy szájceruzát. Helyezzünk egy kis színt a kézfejünkre, tegyünk rá egy kis hidratálókrémet, és vatta segítségével keverjük össze, majd ujjaink segítségével már fel is vihetjük ajkainkra.Szilvavörös

A szilvavörös sötét rúzs gyakran a keskeny ajkakat még vékonyabbá teszi. Ezen lehet segíteni egy ugyanolyan színű kontúr ceruzával, amelyet az ajkak külső széleinek hangsúlyozására használunk. Még különlegesebbé tehetjük a sminket, ha egy átlátszó szájfényt használunk a végén, mely az ajkat még teltebbé teszi.

Málna rózsaszín

A málna színe a vörös és rózsaszín keveréke, különösen erőteljes és vidám szín. Tipp: Ennek az árnyalatnak a matt verziója még erőteljesebb. Felvitel után egyszerűen tegyünk az ajkunkra egy laza púderréteget, és kész is a matt hatás.

Szeder és áfonya vörös

A kékes vörös színek, például a szeder és az áfonya árnyalatai fehérebbé teszik a fogakat. A tartósság meghosszabbítása érdekében teljesen fessük ki ajkainkat szájceruzával, és csak ezután vigyük fel az rúzst. Ezután tegyünk egy nedves törlőkendőt az ajkaink közé, és itassuk fel a felesleges színt.

Cseresznye piros

Az igazán erős cseresznye piros! A színpaletta itt világostól egészen a sötétvörös árnyalatig tart. A bőrtípustól függően válasszuk ki a sárgás vagy kékes színű rúzs változatot. A legjobb, ha az ajkakat egy ugyanolyan színű szájceruzával festjük meg. Ha kevésbé erőteljes körvonalakat és egy lágyabb megjelenést szeretnénk, akkor az ujjaink segítségével vigyük fel a rúzst.

Forrás: Activebeauty