Karácsonyi Cantuccini Olaszországból
2019-12-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A közös sütögetés az advent egyik csúcspontja. A különböző országokból származó sütési ötletekkel pedig még a változatosság is garantált.

Hozzávalók 50 darabhoz:

250 g liszt

25 g kakaó

1 tk. sütőpor

2 tk. mézeskalács fűszerkeverék

120 g barna cukor

1 késhegynyi vaníliapor

1 csipet só

30 g vaj

2 tojás

1 bio narancs

1 bio citrom

75 g pisztácia

75 g hámozott

mandula

porcukor a megszóráshoz


Elkészítés:

1. Dolgozzuk össze sima tésztává a lisztet, a kakaót, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a cukrot, a vaníliát, a sót, a vajat és a tojásokat. Reszeljük le a narancs és a citrom héját, vágjuk fel durvára a pisztáciát és a mandulát, majd ezeket is gyúrjuk a tésztához. Az elkészült tésztát tegyük fóliába tekerve 1 órára a hűtőszekrénybe.

2. Ezt követően osszuk a tésztát 4 egyenlő nagyságú darabra, ezekből pedig formáljunk 30 cm hosszú rudakat, majd tegyük vissza ezeket a hűtőszekrénybe további 30 percre.

3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztarolnikat fektessük egymástól kellő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük elő 15 percig.

4. Hagyjuk a tepsin kihűlni a cantuccinirudakat, majd egy recés késsel szeleteljük fel azokat, és süssük a darabokat további 8–10 percig.

5. A készre sült cantucciniket hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni, majd alaposan szórjuk meg porcukorral.

Forrás: Activebeauty