Karácsonyi Cantuccini Olaszországból
A közös sütögetés az advent egyik csúcspontja. A különböző országokból származó sütési ötletekkel pedig még a változatosság is garantált.
Hozzávalók 50 darabhoz:
250 g liszt
25 g kakaó
1 tk. sütőpor
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
120 g barna cukor
1 késhegynyi vaníliapor
1 csipet só
30 g vaj
2 tojás
1 bio narancs
1 bio citrom
75 g pisztácia
75 g hámozott
mandula
porcukor a megszóráshoz
Elkészítés:
1. Dolgozzuk össze sima tésztává a lisztet, a kakaót, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a cukrot, a vaníliát, a sót, a vajat és a tojásokat. Reszeljük le a narancs és a citrom héját, vágjuk fel durvára a pisztáciát és a mandulát, majd ezeket is gyúrjuk a tésztához. Az elkészült tésztát tegyük fóliába tekerve 1 órára a hűtőszekrénybe.
2. Ezt követően osszuk a tésztát 4 egyenlő nagyságú darabra, ezekből pedig formáljunk 30 cm hosszú rudakat, majd tegyük vissza ezeket a hűtőszekrénybe további 30 percre.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztarolnikat fektessük egymástól kellő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük elő 15 percig.
4. Hagyjuk a tepsin kihűlni a cantuccinirudakat, majd egy recés késsel szeleteljük fel azokat, és süssük a darabokat további 8–10 percig.
5. A készre sült cantucciniket hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni, majd alaposan szórjuk meg porcukorral.
Forrás: Activebeauty