Most flörtöl velem, vagy egyszerűen csak kedves?
2020-11-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Vannak emberek, akiknek az ártatlan flört könnyedén megy magától, mintha az teljesen természetes lenne. Másoknak viszont meg kell „dolgozni” érte, előre eltervezniük minden lépést, átgondolni, hogy mit tegyenek vagy mit mondjanak.

Mi a flört?

„A flört (flirt) angol eredetű szó, jelentése: szerelmi játék, játékos, könnyed udvarlás, illetve ennek elfogadása.”  (Wikipédia)

Honnan tudhatod, hogy valaki mikor próbál ily módon közeledni hozzád, és mikor teszi mindezt pusztán kedvességből, bármilyen hátsó szándék nélkül? Elsőre nehéznek tűnhet megkülönböztetni a kettőt, de szerencsére vannak dolgok, amelyek segíthetnek.

Legközelebb, ha hasonló helyzetbe kerülsz, akkor figyelj az alábbi 4 jelzésre!

1. jel: Beszédes érintés

A barátságos embereknél is gyakori, hogy beszélgetés közben megérintik a partnerüket, de mégis, az egyik legfeltűnőbb és legjellegzetesebb jelzés valaki romantikus közeledésére a fizikai érintkezés. Természetesen alapesetben elfogadhatatlan egy ilyen gesztus a partner beleegyezése nélkül, viszont kölcsönös szimpátia esetén nincs vele gond. Az ilyen érintések mindig szinte észrevétlenek, de azért sokat mondóak. Láthatod, hogy egymás mellett sétálva milyen közel vagy távol marad tőled, vagy ha egymás mellett ültök, összeér-e a térdetek. Egy ölelés jelentéseit pedig már senkinek nem kell magyarázni.

2. jel: Sok szöveges üzenet

Ha valakivel egy baráti társaságba tartozol, és egyre több Insta posztján jelöl meg Téged is, vagy gyakran kezdeményez beszélgetést a Messengeren, akkor nagyon valószínű, hogy sokat gondol Rád. Talán csak általános témákat hoz fel, talán tovább megy, de mindig pont Veled szeretné azt megvitatni, és nem valamely közös barátotokkal.

Ezt is olvasd el! - 7 jel, hogy egy férfi küzd a hozzád fűződő érzelmeivel

3. jel: Sokat ugrat

Már az általános iskolában is megfigyelhető, hogy egy fiú mindig azt a lányt piszkálja, aki titokban tetszik neki. Természetesen felnőttként nem hajhúzgálásra kell gondolnod, de majdnem. Finom viccelődések, kedves csipkelődés, és hasonló közeledés esetén már nem árt, ha jobban átgondolod a köztetek lévő kapcsolatot.

4. jel: Testbeszéd

Biztosan számtalanszor hallottad már, de tényleg igaz, hogy az ember testbeszéde mindig árulkodó. Feléd fordul teljes testével, ha egymás mellett ültök? Mindig a szemedbe néz, amikor vele beszélgetsz? Naponta talál okot arra, hogy minél közelebb lehessen hozzád fizikailag? Mi ez, ha nem közeledés?

A flört igazán szórakoztató, és izgalmas dolog, nem kell megijedned tőle. De ha nem vagy biztos valaki szándékaiban, akkor elég csak odafigyelned a fenti árulkodó jelekre, ezek mindig segítenek jól érteni a másik viselkedését.