Ezt a szert is bevetheted az ablaktisztításhoz
2023-03-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Odakint virágoznak a krókuszok, csicseregnek a madarak... egyértelműen közeledik a tavasz! Az örömünket csak az árnyékolhatja be, ha az ablakon kitekintve rájövünk, hogy bizony lenne mit takarítani azon az üvegen. Te is minden évben elgondolkodsz azon, hogy hogyan lehetne az eredmény minél tisztább és csíkmentesebb? A trükk a következő: mosószerrel.

Valószínűleg már te is mindent kipróbáltál az ablaktisztítás során: ablaktisztító, nedves és száraz rongy, vizes gumilehúzó, újrapolírozás újságpapírral - egyszerűen művészet, hogy az ablak tiszta és csíkmentes legyen. Pedig a tiszta ablakok sokkal több fényt engednek be a lakásba, a fény pedig fokozza a boldogsághormonok termelődését. Ebből pedig nem lehet elég.

A trükk: a mosószer és a textilöblítő

A mosószer minden háztartásban megtalálható, hiszen nap mint nap szükségünk van rá. A mosáson kívül azonban rengeteg más célra is felhasználhatod! Ha hosszabb ideig szeretnéd csíkmentesen tartani az ablakokat, a hagyományos ablaktisztítószerek helyett használhatsz textilöblítőt. Ez nemcsak az ablakokat teszi ragyogóvá, hanem gondoskodik arról is, hogy az esővíz leperegjen az üvegről.

Hogyan működik? Egyszerűen adj egy kupaknyi textilöblítőt három liter vízhez, majd tisztítsd meg az ablakokat a szokásos módon.

Ha az üvegek fehér ablakkeretekkel rendelkeznek, amelyeket a szokásos tisztítással nem lehet megfelelően megtisztítani, a fehér ruhákhoz való mosópor is segíthet. Egyszerűen tegyél egy kis mennyiséget egy tiszta, nedves ruhára, majd tisztítsd meg vele az ablakkeretet.

Extra tipp: A szennyeződés mértékétől függően ismételd meg az eljárást. A szél és az időjárás okozta szürke elszíneződéseket csodálatosan el tudod távolítani.