Újabb dologról kell lemondania Harrynek és Meghannek
2020-02-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A kormányzati szabályok miatt Harry herceg és felesége Meghan Markle tavasztól nem használhatja a védjegyükké vált SussexRoyal nevet.

A hercegi pár a januári bejelentésük óta azon dolgozik, hogy kialakítsák maguknak a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, hogy a Buckingham-palotától elszakadva pénzügyileg is függetlenebb, életet éljenek és szerettek volna egy új, progresszív szerepet betölteni a brit királyi családban. Úgy tűnik azonban, hogy döntésük nagy lemondásokkal fog járni.

A péntek este honlapukon megosztott közleményükből ugyanis kiderül, tavasztól nem használhatják a royal, azaz királyi címüket sem, hiszen a kormányzati szabályok értelmében lehetetlen, hogy úgy töltsék be ezt a szerepet, hogy közben nem dolgozó tagjai a királyi családnak. Így a Megxit azt is jelenti, hogy a pár március 31-től már nem használhatja azt a SussexRoyal márkanevet, amin a 11 millió követővel rendelkező Instagram felületük, illetve honlapuk is fut.

 

Ahogy a BBC írja, a SussexRoyal volt Harry és Meghan nyilvános arca, a brandjük, amit sokáig védjegyeztetni is szerettek volna. Sőt, annak a nagyszabású jótékonysági alapítványuknak is a Sussex Royal Foundation nevet szerették volna adni, amit a közeljövőben mutatnak be a nagyközönség előtt. De nem ez az egyetlen cím, amitől Harrynek és feleségének meg kell válnia, hiszen korábban az is kiderült, hogy a jövőben nem használhatják az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amelyre Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan hercegnő pedig Harry feleségeként tarthatott igényt.

A pár szóvivője elmondta, az Erzsébet királynővel folytatott egyeztetések értelmében a március 31-i "kilépésüket" követően egy 12 hónapos átmeneti időszak veszi kezdetét Harry és Meghan számára, ezt követően viszont már nem vehetnek részt olyan tevékenységekben, ahol a királynőt vagy a királyi családot képviselik.

Forrás: Blikk