Félrelépés vagy csak félreértés? Mi számít megcsalásnak, és mi nem?
2020-02-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A megcsalás, vagy félrelépés elég tág fogalom. Sok esetben nehéz pontosan meghatározni, hogy mi számít annak, hiszen mindenki számára máshol van a határ. Míg egyesek meglehetősen lazán kezelik a hűség fogalmát, mások sokkal szigorúbb értékrendet követnek.

Vannak azonban olyan helyzetek, amelyekről egyértelműen megállapítható, hogy megcsalásnak számít-e, vagy sem. Olvass tovább, és tudd meg, hogy melyek ezek!

Ha a párod másokat is vonzónak talál rajtad kívül

Emberek vagyunk. Teljesen természetes, hogy egy csinos nő vagy egy jóképű férfi tetszik nekünk, akkor is, ha párkapcsolatban élünk. Egy ilyen helyzet egészen addig nem veszélyes, amíg a partnered lépéseket nem tesz arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön az illetővel. Persze, ha túl gyakran bókol egy szép nőnek a jelenlétedben, akkor azzal már átlép egy határt, és hűtlennek tűnhet.

Ezt is olvasd el! 6 mondat, amivel a legtöbb hűtlen férfi visszavág

Ha a párod közeli barátságot ápol egy harmadik féllel

Gyakran előfordul, hogy ha valakit a barátunknak tekintünk, akkor nem is vesszük észre, mennyire vonzó külsőleg, mert inkább a belső értékeire koncentrálunk. Ha esetleg mégis féltékeny vagy a párod legjobb barátjára, aki azonos nemű mint Te, akkor valószínűleg nem tartod elég stabilnak a kapcsolatotokat. Érdemes lenne erről komolyan elbeszélgetnetek.

Ha a párod flörtöl

Bizonyos keretek között természetes dolog, hogy ha bókolsz egy közeli ismerősödnek, vagy ha valaki megdicséri a Te megjelenésed. Vannak emberek, akik előszeretettel flörtölnek, és bókolnak, de ez sokszor inkább csak barátságosság, és nyitottság, semmint megcsalás.

Ha a párod szoros kapcsolatot tart fenn az exével

Sokan ápolnak baráti viszonyt a volt párjukkal. Ezzel nincs semmi baj, amíg a párod őszinte ezzel kapcsolatban, és tényleg nem mennek ennél tovább. De ha ez már negatívan kihat a közös életetekre, akkor ideje meghúznod a határokat.

Ha a párod regisztrált egy párkereső oldalon

Ez attól függően probléma, hogy mióta vagytok együtt, és hol tartotok a kapcsolatotokban. Ha már komoly a dolog köztetek, akkor mindenképpen elvárható tőle, hogy törölje magát, mert már nincs oka nézelődni. Amennyiben viszont ő mégsem teszi meg, és melletted rendszeresen ismerkedik másokkal, akár csak egy ártatlannak látszó csetelés, vagy flört erejéig, az már megcsalásnak számít.

Ha a párod megcsókol valakit egyetlen alkalommal

Az életben adódhat úgy egy pillanat, amikor két ember összekeveredik egy másodperc erejéig, annak ellenére, hogy egyébként párkapcsolatban élnek, mással. Valószínűleg egy ilyen történésnek nem lesz folytatása, de ez akkor is félrelépésnek tekinthető. Ha a partnereddel esik meg, akkor csak a Te hozzáállásodon múlik, hogy milyen következményei lesznek.

Ha a párod egy ágyban alszik valaki mással

Ez megint csak amolyan szürke zónája a megcsalás témakörének. Ha egy buli után, egyetlen alkalommal esik meg egy ilyen, de nem történik semmi, akkor természetesen nem lehet félrelépésnek nevezni, de Neked attól még rosszul eshet. Ebben a helyzetben a legjobb út az egyenes. Ha tényleg nem csinált semmi, akkor a partnerednek nincs mit titkolnia, kérd számon a történtekért.

Ha a párod részegen intim helyzetbe kerül valaki mással

Sajnos sokan fordulnak az alkoholhoz, ha nagyon szeretnének megtenni valami olyat, amihez józanul nem lenne bátorságuk. Ha a párod arra hivatkozik, hogy részeg volt, és semmire nem emlékszik az elmúlt éjszaka eseményeiből, akkor egyértelmű, hogy nem akarja vállalni a tettéért a felelősséget. Talán nem áll még készen egy tartós párkacsolatra Veled, csak eddig magának sem akarta bevallani. Viszont egy ilyen helyzet egyértelmű félrelépés, nincs rajta mit szépíteni.

Természetesen minden párkapcsolat más. Vannak nyitottabb és vannak hűségesebb párok. Így adott szituáció megítélése is eltérő lehet. A párok gyakran nem is beszélik meg ezeket az elvárásaikat, amely könnyen vezet végül konfliktushoz, és szakításhoz. Ezért érdemes már a kapcsolat elején tisztázni a határokat, amelyeket mindketten betartotok majd.