6 mondat, amivel a legtöbb hűtlen férfi visszavág
2019-08-13  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Sokunk átélte már, hogy megcsalták. Olyankor megalázottnak és elkeseredettnek érzed magad, akinek visszaéltek a bizalmával, és tönkretették az életét. Ennél már csak az a rosszabb, ha megbánás és bocsánatkérés helyett inkább visszavág a hűtlen párod. Letagadja tettét, talán nem is ez az első alkalom, és ezzel csak egy véget nem érő vádaskodás veszi kezdetét.

Mi az 6 leggyakoribb mondat, ami ilyenkor elhangozhat a szájából? Most eláruljuk!

1. „Paranoiás vagy”

Bűzlik egy olyan parfümtől, amit Te sosem használsz. Késő este jön haza, és nem tudod, merre járt. Próbálsz közös programot szervezni, de ingerülten elutasít. Esetleg egy véletlen folytán, a saját szemeddel látod, amint megcsókol valaki mást. Ezek azok az esetek, amikor a párod arról próbál majd meggyőzni, hogy megőrültél, és biztosan csak képzelődsz. Persze ezek után kétségeid támadnak, elbizonytalanodsz, hogy hihetsz-e a saját szemednek, ő pedig ismét nyertes pozícióba kerül.

2. „Én sem tudom, hogy Te hol voltál tegnap éjjel”

A terelés elég bevett szokás. Ilyenkor a vádlóból egyből vádlott lesz. Neked kell megvédeni magadat, és magyarázkodnod. Közben pedig észre sem veszed, hogy ő bizony egyáltalán nem adott magyarázatot a kimaradására. Helyette Te kerülsz előtérbe, rólad beszéltek, így megint nyert ügye van.

Ez is érdekelni fog! 15 biztos jel, hogy megcsal a párod

3. „Sosem töltöd velem az éjszakát”

A hűtlen fél Téged hibáztat, Te kényszerítetted félrelépésre, mert megvontad tőle az intim együttléteket. Nem érti, hogy mi a problémád vele, miért nem vagy boldog. De legyünk őszinték. Az intimitás nagyon fontos ugyan egy kapcsolatban, mégsem lehet oka a megcsalásnak.

4. „Tudod, hogy már régóta nem vagyok boldog”

Itt ismét a hűtlen fél hibáztatja a másikat. Bár ez sem lehet mentség, sajnos sokan magyarázzák ezzel a tettüket. Ha boldogtalanok vagyunk, akkor gyakran a kapcsolatunkon kívül keresünk megoldást arra, hogy ismét jól érezzük magunkat.

5. „Nem jelentett semmit. Csak egyszeri eset volt, és többé nem fog előfordulni”

Az előbbiek után egy ilyen mondat talán egy fokkal jobb. Legalább felvállalja tettét, elismeri, hogy félrelépett. Ezután viszont jön az ígérgetés szakasza, hogy talán megbánta, és persze soha többé nem ismétli meg. Sajnos a statisztikák nem ezt támasztják alá. Aki megteszi egyszer, az gyakran megteszi sokszor is.

6. „Nem hiszem el, hogy nem bízol bennem”

Jól gondolod, ismét a vádló a bűnös. Aki nem hisz a társának, pedig ez lenne a dolga. A bizalom alapvető dolog minden kapcsolatban. De azok a párok, akik ezt szeretnék fenntartani, folyamatosan beszélnek róla. Elmondják egymásnak, ha félnek, vagy bizonytalanok. Egy ilyen visszavágó mondat után viszont senki nem fog a félelmeiről beszélni. Te nem mersz, mert félsz, hogy talán tévesen vádoltad meg, ő pedig nem akar, mert amíg támad, addig el tudja rejteni a valódi tetteit.

par