Hogyan fogadd a visszautasítást emelt fővel?
2020-10-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A visszautasítással sokféleképpen szembesülhetünk. Egyrészt kaphatjuk nyíltan, szemtől-szembe, mikor randira hívjuk álmaink asszonyát, ő azonban nemet mond. De megtörténhet kimondatlanul is, ha a férfi, akiről hetek óta csak ábrándozunk, megjelenik az oldalán egy másik nővel. Minden esetben igaz ugyanakkor, hogy az elutasítás rosszul esik, és szívfájdalommal jár.

De mit tehetsz ilyenkor, hogy emelt fővel léphess tovább, és mi az, amit sose lenne szabad?

1. Adj magadnak elég időt!

Különösen akkor, ha egy komolyabb szerelmi bánat nyomja a lelked, sok időbe telik, míg elfelejted. Persze ez nem jelenti azt, hogy hetekig csak feküdj otthon, és bámuld a tv-ben a sorozatokat, miközben dobozszámra tünteted el a kedvenc csokidat. Inkább kerüld egy ideig azokat a helyzeteket, amelyekben ismét hasonló visszautasítással kellene szembesülnöd. Attól még, hogy valakinek nem kellettél, még nem vagy kevesebb, mint mások, és rosszabb sem, számtalan lehetőség áll nyitva előtted is.

2. Ne próbáld a kutyaharapást szőrével módszert bevetni!

Hidd el, a felejtésnek nem az a legjobb módja, hogy gyorsan valaki más karjaiba veted magad. Ezzel csak újabb és újabb sebeket szerzel, és a lelked nem fog tudni kigyógyulni belőlük soha. Ebben az állapotban még nem állsz készen egy új kapcsolatra, idő kell arra, hogy megtaláld a lelki békéd és visszanyerd az önbizalmad. Arról nem is beszélve, hogy egy új partnerrel szemben sem lenne túl fair, így belevágni egy viszonyba.

Ezt is olvasd el! - 5 tipp, hogyan lépj tovább, ha valakitől kosarat kaptál

3. Vedd magad körül olyan emberekkel, akik felvidítanak!

Kellenek az egyedül töltött órák, ugyanakkor egy olyan társaságra is szükséged lesz, ahol jól érzed magad. A barátaid szeretnek és elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Rájuk a legnagyobb bajban is számíthatsz, mindig támogatni fognak. Egy visszautasítás után magányosabbnak érezheted magad, mint valaha, de a szeretteid akkor is ott lesznek melletted. Segítenek azt is felismerni számodra, hogy milyen értékes és vonzó ember vagy.

4. Fogadd el, ha elutasítanak!

A „nem” azt jelenti, hogy „nem”. Ha valaki nemet mond Neked, akkor itt a vége. Ne próbáld meggyőzni, megvenni, vagy megfenyegetni. Ne kísérled meg újra és újra, mert ismételten csak el fog utasítani. Inkább tartsd tiszteletben a döntését, még ha fáj is.

Ugyanakkor sokan félnek kimondani a „nemet”, mert nem akarnak konfliktust, és nem szeretnék megbántani a másik embert. Ezért a visszautasítás nem mindig nyíltan történik. De Neked akkor is észre kell venned a jeleket. Ha valakit randira hívsz, amire ő azt feleli, hogy nem mehet el, mert nem ér rá, de ugyanakkor másik időpontot sem javasol, akkor az is egyenértékű egy elutasítással.

5. Ne próbálj másnak látszani, csak azért, hogy ne kapj kosarat!

Ha egyszer valaki nemet mondott Neked, akkor ne próbáld másnak eladni magad, és újra próbálkozni nála. Például, ha a kiszemelted csak zenészekkel találkozgat, akkor ne kezdj el gitározni tanulni csak azért, hogy felkeltsd a figyelmét. Ha egyszer már visszautasított, akkor át fog látni a szitán, és inkább csak szánalmat fog érezni irántad, semmint vonzalmat. Inkább maradj önmagad, és várd meg, amíg az Igazi megérkezik az életedbe.

6. Tudd, hogy nem vagy egyedül!

Mindenki szembesült már élete során visszautasítással. Még a világ legvonzóbb és legsármosabb emberei is tudnának ilyen történeteket mesélni az életükből. És ez azért lehet így, mert nem minden a szépség vagy a külső. Fontosabb, hogy valakivel megvan a közös hang és szikrázik köztetek a levegő. Nem befolyásolhatjuk mások érzéseit, és mi sem tudunk változtatni a saját szívünkön.

Attól még, hogy elsőre, vagy akár sokadjára sem találtad meg pont azt az egyet, még nem jelenti azt, hogy nem is létezik. Csak légy kitartó és türelmes, mert a nagy Ő nem soha nem fog visszautasítani!