5 férfi személyiségjegy, mely megmutatja, hogy a párkapcsolat kudarcra van ítélve
2018-06-05  /  Szerző:   /   Párkapcsolat A szerelemben sokszor elveszíthetjük a józan eszünket, és sokszor még azt a személyt is tökéletesnek látjuk, aki egyáltalán nem illik hozzánk. A toxikus személyektől való függőség hosszú távon függőséget okozhat, azonban arra mindenképp törekednünk kell, hogy még időben észrevegyük a káros jeleket és ne hagyjuk figyelmen kívül őket. Ha a te párodnak is van legalább egy tulajdonsága az alábbiak közül, akkor ideje feltenned magadnak azt a kérdést, hogy valóban megéri-e erőfeszítéseket tenni a párkapcsolat működéséért.

1. Egocentrikus

Ha nem tudod, miből tudhatod meg azt, hogy a párod egocentrikus vagy sem, akkor figyeld meg a kettőtök közötti beszélgetéseket. Ha még öt perc sem telik el és azt veszed észre, hogy párod csak saját magáról és a saját szükségleteiről beszél, ha állandóan felrója neked, hogy nem viselsz róla megfelelően gondot, akkor nagyon valószínű, hogy egy nárcisztikus személy van melletted. Ha egy nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párod, akkor itt az ideje, hogy minél előbb elmenekülj tőle. A nárcisztikus személy ugyanis téged fog felhasználni arra, hogy a saját szükségleteit kielégítse, téged pedig semmibe fog venni.

2. Túlságosan karizmatikus

Egy másik aggasztó jel az, ha a párodnak olyan személyisége van, mint egy vérbeli játékosnak. Ezek a férfiak mindent megtesznek azért, hogy kezdetben ideális férfinak tűnjenek, azonban ez csupán csak becsapás. Azok a férfiak, akik úgy tudnak játszani a nőkkel, ahogyan csak akarnak, gyakran trófeaként kezelik a nőket, így amikor sikerül megszerezniük akár a legjobb nőt a környékről, utána azonnal faképnél hagyják, és más préda után néznek.

3. Közömbös

Ha a párkapcsolatotok elején nagyon figyelmes volt veled és leste minden kívánságod, időközben pedig közömbössé vált, akkor ez valószínű nem a te hibádból lett így. Az ilyen típusú férfi valószínű olyan férfi, akit nem érdekel túl sok minden, és gyakran még saját magával sem törődik. Tényleg szeretnél magad mellé egy ilyen partnert? Ennél sokkal többet érdemelnél!

4. Nem tisztel, sőt néha sérteget is

Még akkor is, ha nem direkt akar megbántani, ez nem jelenti azt, hogy figyelmen kellene hagynod ezt a problémát. A barátaid és családtagjaid valószínű már észrevették azt, hogy a párod nem túl figyelmes veled, te azonban még mindig nem vagy hajlandó észrevenni ezt a problémát? Ha a párod olyan dolgokat tesz, melyekről tudja, hogy zavar téged, de mégis megteszi (pl. tudja, hogy neked nem tetszik, ha az utcán megcsókol, de mégis megteszi, vagy olyan beceneveket talál neked, melyeken utána jókat szórakozik), akkor ez sem jó jel. Nem természetes az, ha kényelmetlenül érzed magad mellette, ezért tégy azt, ami a legjobb neked, és fuss minél messzebb tőle.

5. Manipulál

Akár elismered, akár nem, az igazság az, hogy a szíved mélyén te is tudod azt, ha valami nincs rendben a pároddal és a párkapcsolatoddal. Párod mindig azt érezteti veled, hogy mindig csak te hibázol a párkapcsolatban és mindig te vagy az, aki megsérti az érzelmeit azzal, ahogyan viselkedsz? Nem kell csöndben szenvedned vagy tovább tűrnöd ezt a helyzetet. Az ilyen férfiak nem tesznek mást, mint manipulálják a párjukat. Ha időben felismerted a manipulatív férfi tulajdonságait, akkor ne gondolkodj tovább és mielőbb vess véget a párkapcsolatnak.

A legfontosabb dolog, melyet nem szabad soha elfelejtened az, hogy értékes ember vagy, és soha nincsenek túlzóan nagy szükségleteid és vágyaid. Ha a melletted álló férfi meg szeretne változtatni, vagy manipulál és azt próbálja elhitetni veled, hogy az, ahogyan viselkedsz nem helyes, akkor itt az ideje, hogy véget vess a párkapcsolatnak, bármennyire is kötődsz hozzá. Tudd azt, hogy sokkal többet érdemelsz ennél és a megfelelő időben biztosan meg fogod találni azt a férfit, aki tisztelni fog azért, aki vagy, és nem fog megpróbálni megváltoztatni.