Sajtos répakorongok burgonyasalátával
2025-05-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

A korongokhoz:

-40 dkg sárgarépa

-15 dkg reszelt sajt

-2 kk. őrölt kömény

-5 ek. apró szemű zabpehely

-2 ek. étkezési keményítő

A salátához:

-60 dkg burgonya

-6 tojás

-20 dkg zöldbab (gyorsfagyasztott)

-1 csokor snidling

-3-4 ek. majonéz

-2 dl tejföl

A tálaláshoz:

-1/2 csokor durvára vágott petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A salátához a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A babot roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkockázzuk. A snidlinget felaprítjuk. Nagyobb tálban összekeverjük őket, sózzuk, borsozzuk. A majonézt a tejföllel, kevés frissen őrölt borssal elkeverjük, majd a salátára csurgatjuk.

A korongokhoz a sárgarépát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a zabpelyhet, a keményítőt, majd a köménnyel és őrölt borssal ízesítjük.

A répás masszából kb. 1,5 evőkanálnyi adagonként korongokat formálunk és a sütőpapíros lemezre tesszük, majd a sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a sajtos-répakorongokat megszórjuk a petrezselyemmel és a zöldbabos-tojásos burgonyával kínáljuk.

Munka: kb. 25 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva