Sajtos répakorongok burgonyasalátával
Hozzávalók 4 személyre
A korongokhoz:
-40 dkg sárgarépa
-15 dkg reszelt sajt
-2 kk. őrölt kömény
-5 ek. apró szemű zabpehely
-2 ek. étkezési keményítő
A salátához:
-60 dkg burgonya
-6 tojás
-20 dkg zöldbab (gyorsfagyasztott)
-1 csokor snidling
-3-4 ek. majonéz
-2 dl tejföl
A tálaláshoz:
-1/2 csokor durvára vágott petrezselyem
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. A salátához a burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A babot roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, felkockázzuk. A snidlinget felaprítjuk. Nagyobb tálban összekeverjük őket, sózzuk, borsozzuk. A majonézt a tejföllel, kevés frissen őrölt borssal elkeverjük, majd a salátára csurgatjuk.
A korongokhoz a sárgarépát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, kinyomkodjuk a levét. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, a zabpelyhet, a keményítőt, majd a köménnyel és őrölt borssal ízesítjük.
A répás masszából kb. 1,5 evőkanálnyi adagonként korongokat formálunk és a sütőpapíros lemezre tesszük, majd a sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a sajtos-répakorongokat megszórjuk a petrezselyemmel és a zöldbabos-tojásos burgonyával kínáljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva