Hogyan ismerj fel egy nárcisztikus férfit? A személyiségzavaros férfi, akitől menekülj!
2017-08-21  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Hogyan ismerhetsz fel egy nárcisztikus férfit? Honnan tudhatod, hogy egy toxikus párkapcsolatban vagy? A nárcisztikus személyiségzavarnak több fajtája létezik. Alábbi cikkünkben leírjuk, hogyan ismerheted fel a nárcisztikus férfiakat, akiktől menekülj!

1. A krónikusan hűtlen férfi

Az összes férfi, aki megcsalja a párját, hazug, azonban nagyon sok érvet tudnak felhozni azért, hogy megmagyarázzák a tettüket. Hogyan ismerheted fel a hűtlen nárcisztikus férfit? Ez a fajta ember mindig hódolókkal van körülvéve, romantikus partnerekkel, barátokkal és ismerősökkel. Ők egyszerűen üzemanyagként táplálják az egoista férfi egóját és megvédik őt a hűtlen tettei elkövetésekor is.

2. Az egoista

Az a férfi, akinek mindig igaza van, vitathatatlanul. Meg van győződve arról, hogy az ő véleménye a jó, a helyes és ő képviseli az abszolút igazságot. Nem érdekli a többiek véleménye és a többiek szükségletei. Hogyan ismerheted fel az egoista nárcisztikus férfit? Arról, hogy minden beszélgetés róla szól, és csak az számít, amit ő akar.

3. A varázsló, tele gyönyörű szavakkal

Az elején csábítónak tűnik, ő az a fajta férfi, aki mindig tudja, hogy mikor mit mondjon. Időközben azért rájössz, hogy csak egy manipulátor, aki folyamatosan kontroll alatt akar tartani. Ha megmondod neki, hogy vele van a probléma, végül ez is a te hibád lesz. Hogyan ismersz fel egy nárcisztikus férfit, aki játszik az érzelmeiddel? Ő mindig tudja, mire gondolsz, és mindig van egy előkészített válasza. És ha már felhagy a csábítással, meg fogod érezni ezt is, ugyanis elhanyagolt és aggodalmaskodó leszel, ami ugyancsak a te hibád lesz.

4. A mindentudó

Ha a rivaldafény már nem rajta van, tudja a módját, hogy hogyan kerüljön ismét a középpontba. Ő olyan férfi, aki megfélemlít, és aki üvölt a párkapcsolatban, és minden válaszodat csúfolódással fogja viszonozni. Hogyan ismerheted fel az ilyen férfit? Ő egy olyan férfi, aki nem hagyja, hogy beszélj, hanem elnyom a saját mondanivalójával és annyi érvet tud felhozni ellened míg teljesen kikészít.

5. A hódító

A hódító nárcisztikus férfi az, aki jól néz ki és még jobban beszél. Vonzó és ezt tudja is magáról. Hogyan ismerj fel egy nőfaló nárcisztikus férfit? Fel fogja használni a képességeit, hogy először elcsábítson és utána figyelmen kívül fog hagyni. És ezt folyamatosan fogja csinálni, egyféle „elcsábít és elhanyagol” módon, újból és újból.

6. A dühös

Minden tökéletes mindaddig, míg rávilágítasz valamilyen hibájára. Ezután pedig elszabadul a pokol. Mindez amiatt történik, mert a nárcisztikus férfi hiába gondolja magát jobbnak mindenkinél, valójában nagyon kevés önbizalommal rendelkezik. Hogyan ismerheted fel az agresszív nárcisztikus férfit? Vannak olyan férfiak, akik nem fogadják el a kritikákat, mert a saját magukról alkotott kép nagyon törékeny. Ha kritizálod őt, az agresszív nárcisztikus férfi fenyegetve érezheti magát.

7. Az irányítás megszállottja

A nárcisztikus férfi első dolga, hogy megvédje a törékeny énjét. Ők csak akkor érzik biztonságban magukat, ha ellenőrizni tudnak másokat. Van egy saját elképzelésük a valóságról, és ha ez nem így alakul, akkor a saját magukba vetett bizalmuk is meginog. Hogyan ismerheted fel ezt a fajta nárcisztikus férfit? Akkor ismerheted fel, ha nem értesz egyet vele. Egy kis kritika hihetetlenül nagy felháborodást idézhet elő nála.

8. Az áldozat

Ezt a fajta nárcisztikus férfit nem ismered fel nagyon könnyen. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy a nárcisztikus férfiak zajosak és egocentrikusak, azonban léteznek áldozat nárcisztikusok is. Az ők életük mindig katasztrofális, de csak amiatt a dolgok miatt, amik velük történtek, és soha nem az általuk hozott döntések következményei miatt. Szerintük ők csak meg nem értett áldozatok, akikkel az élet igazságtalan. Hogyan ismerhetsz fel egy „rejtett” nárcisztikus férfit? A „rejtett” nárcisztikus férfiak valóságos energiavámpírok. Bármiről is beszélgettek, mindig csak oda lyukadtok ki, hogy ők mennyire szerencsétlenek, azt viszont nem veszik észre, hogy te milyen nehéz helyzetben vagy, és mindig elbagatellizálják azt, ahogyan te érzel. Annyira el vannak foglalva a saját siránkozásaikkal, hogy a világ többi része nem is létezik számukra.