Csirke Stroganoff
Hozzávalók:
-50 dkg csirkemell filé
-1 közepes hagyma
-20 dkg csiperkegomba
-2 evőkanál olívaolaj
-1 teáskanál mustár
-1 evőkanál liszt
-2 dl csirkealaplé
-2 dl tejföl
-só és frissen őrölt bors
-friss petrezselyem a díszítéshez
-50 dkg száraz tészta pl. fusilli
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. Az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és erős lángon aranybarnára pirítjuk.
Rászórjuk a hagymát, a gombát és kevergetve addig sütjük, amíg a gomba elfővi a levét. Ízesítjük mustárral, sóval, borssal. Meghintjük a liszttel és belekeverjük a csirkealaplét is. 3-5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt is és tovább főzzük 5-10 percig, amíg a szósz krémes és sűrű lesz.
Ha szükséges tovább sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Tálaljuk főtt tésztával.
Tipp: Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízét, 1 dl fehérbort is adhatsz hozzá az alaplével együtt. A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, hogy könnyedebb és egészségesebb változatot kapj.