Csirke Stroganoff
2024-08-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-50 dkg csirkemell filé

-1 közepes hagyma

-20 dkg csiperkegomba

-2 evőkanál olívaolaj

-1 teáskanál mustár

-1 evőkanál liszt

-2 dl csirkealaplé

-2 dl tejföl

-só és frissen őrölt bors

-friss petrezselyem a díszítéshez

-50 dkg száraz tészta pl. fusilli

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük. Az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben a csirkemellet sózzuk, borsozzuk és erős lángon aranybarnára pirítjuk.

Rászórjuk a hagymát, a gombát és kevergetve addig sütjük, amíg a gomba elfővi a levét. Ízesítjük mustárral, sóval, borssal. Meghintjük a liszttel és belekeverjük a csirkealaplét is. 3-5 percig főzzük, majd belekeverjük a tejfölt is és tovább főzzük 5-10 percig, amíg a szósz krémes és sűrű lesz.

Ha szükséges tovább sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Tálaljuk főtt tésztával.

Tipp: Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni az ízét, 1 dl fehérbort is adhatsz hozzá az alaplével együtt. A tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is, hogy könnyedebb és egészségesebb változatot kapj.