Ghosting áldozata lettél? - 3 módszer, amivel túlélheted!
2020-11-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Talán Neked is ismerős az érzés, amikor megismerkedsz valakivel, egyre több üzenetet váltotok, egyszer, akár többször találkoztok is, és minden szépen alakul. De aztán hirtelen semmi. Hidegzuhany és óriási kérdőjelek. Fogalmad sincs, mi történt, mit csináltál rosszul, mivel bántottad meg, még az is lehet, hogy azon aggódsz, esetleg baleset érte.

Legtöbben átéltük már, hogy valamely ígéretesen induló kapcsolatunk csúfos véget ért, mert a partnerünk egyik napról a másikra eltűnt az életünkből (ezt nevezzük „ghosting” jelenségnek, amelyről korábbi cikkünkben olvashatsz részletesebben - Veszélyes randi trendek - Ghosting). Ráadásul ez a viselkedés nem csak a párkapcsolatokban figyelhető meg, hanem felbukkan a barátságoknál is.

Bizonyára Te sem szeretnéd még egyszer azt érezni, hogy Te mindent megtettél, adtál és alkalmazkodtál, hogy életben tartsd egy emberi kapcsolatodat, de cserébe semmit nem kaptál. Megéri egyáltalán ennyi energiát ráfordítani egy olyan viszonyra, amit igazán csak az egyik fél akar?

A válasz egyértelműen: nem.

Vannak ugyanis olyan emberek, akik egyszerűen nem fognak mellettünk maradni, minden magyarázat vagy előjel nélkül eltűnnek, és ez ellen nem tudunk semmit sem tenni. Néhány veszteség ezért inkább előnyös, hiszen nem pocsékoljuk tovább az időnket olyanokra, akik nem érdemlik meg, így pedig több energiánk marad az igazán értékes kapcsolatokra.

Hidd el a saját lelki békéd fontosabb. Ne próbáld megérteni őket, mert nem lehet. Persze mindezt sosem könnyű elfogadni, és továbblépni még nehezebb, de ha megfogadod tanácsainkat, akkor Neked is sikerülhet. Mit kell tenned?

1. Kérdezd meg magadtól, hogy tettél-e valami rosszat?

Történt bármi, ami miatt lelkiismeretfurdalásod van, és bocsánatot kellene kérned tőle? Ha úgy érzed, hogy igen, akkor ne vesztegesd az időt, inkább most állj elé, és tedd meg. Néha, ha úgy igazán végiggondoljuk a saját viselkedésünket, akkor rájövünk, hogy talán mi is szerepet játszottunk ennek a helyzetnek a kialakulásában. Ha viszont nem a válaszod, és a partnered mégis minden előjel nélkül faképnél hagyott, akkor bizony ghosting áldozata lettél, amelyet valószínűleg semmilyen módon nem tudtál volna megakadályozni.

2. Barátkozz meg a magyarázat kínzó hiányával!

Többnyire sohasem derül ki, hogy miért nem keres az illető Téged többé, és miért tűnik el nyom nélkül örökre. Előfordulhat, hogy a saját életünkben történt valami olyan esemény, amely megváltoztatott mindent. Esetleg találkoztak valaki mással, vagy egyszerűen csak nem tudták melletted elképzelni a jövőjüket. De persze az is lehetséges, hogy ezek egyike sem történt, hanem valami olyan, amit még elképzelni sem tudunk. Hiába is vered a fejed a falba, magadon azzal nem segítesz. Inkább engedd el, és éld tovább a saját életed, ahogy előtte tetted.

3. Ne engedd, hogy hatalma legyen fölötted!

Bármennyire is rosszul esik, amit Veled tettek, attól még rátalálhatsz a boldogságodra valaki más mellett. Csak nézz körül, rengeteg ember vesz körül, és köztük talán ott van az Igazi is számodra. Tölts több időt a barátaiddal és köss új ismeretségeket. Fektess kicsit több energiát a keresésbe, próbálj ki új lehetőségeket. Ehhez ki kell lépned a komfortzónádból, de hidd el, megéri.

A végén úgyis rájössz, hogy ez az egész nem rólad szólt, nem miattad történt. Ha még csak annyi időt sem szánt Rád valaki, hogy legalább magyarázatot adjon, akkor ő sem érdemli meg a bánatodat és szomorúságodat. Te vagy a saját boldogságod kovácsa, soha ne engedd senki másnak, hogy tönkre tegye.