Veszélyes randi trendek - 2. rész
2019-05-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Amikor szó nélkül eltűnik örökre - GhostingÚjabb és újabb randizási szokások jelennek meg, és terjednek el napjainkban. Cikksorozatunkból most megismerheted a fontosabbakat, hogy képbe kerülj, mire kell ezután jobban figyelned, ha éppen társat keresel.

A második ilyen jelenség a „ghosting”. Az angol kifejezés magyarul szellemképet jelent, a curvinghez hasonlóan, ismét csak beszédes elnevezés.

Ghosting: amikor valaki megszakít Veled minden kapcsolatot, és szó nélkül eltűnik örökre, ahelyett, hogy nyíltan, szemtől-szembe felvállalná, hogy nem érdekled.

Nemtől függetlenül bárki választhatja a szakítás ezen nem túl tiszteletteljes módját. Sokan azért teszik, mert úgy gondolják, hogy így kevésbé fáj a partnerüknek az elválás. De valójában ezzel a kapcsolat mindkét fél számára lezáratlan marad, frusztráltságot, és haragot hagyva maga után.

Ezt a szakítási módot már régen is ismerték, de az online társkeresők, és a randiappok térnyerésével terjedt el igazán.

Ez is érdekelni fog! Veszélyes randi trendek 1. rész - Nem jössz be neki, bár nem is tudsz róla – bemutatkozik a „curving”

A ghosting jelenség eltérő hatást válthat ki az áldozatain, míg egyesekben inkább dühöt, másoknál akár fizikai fájdalmat is okozhat.

Mi tegyél először, ha Téged hagytak így el?

Vegyél egy nagy levegőt, és ne ess pánikba. Nem kell azonnal törölnöd magad a társkereső oldalról, és ne ítéld el az összes többi embert, csak mert az egyik elbánt Veled. Helyette gondold végig, hogy volt-e bármi előjele a partnered eltűnésének. Próbálj visszaemlékezni az utolsó randevútok minden mozzanatára, hátha rájössz az okára, hogy miért nem jelentkezik. Ilyen okok lehetnek:

1. A partnered mást keres, mint amit nyújtani tudsz, de inkább több vasat tart a tűzben, hogy nagyobb eséllyel találjon valakit.

2. Túlságosan elfoglalt, és teljesen elfelejtkezik rólad. Elég furcsán hangzik, de előfordul.

3. Egyszerűen nem érez irántad vonzalmat, és nem akar Tőled / Veled semmit.

Mi legyen a második lépés?

A következő dolog, amit meg kell tenned, nagyrészt attól függ, hogy a fenti 3 esetből melyiket tartod a legvalószínűbbnek. Meg kell tudnod a tényleges okot, különben a végén még saját magadat fogod hibáztatni a történtekért.

Ha az első kettő kategóriába sorolnád a helyzetedet, akkor először is küldj neki egy üzenetet, amelyben konkrétan kérdezz rá, hogy szeretne-e Veled újra találkozni, vagy elhívhatod egy érdekes programra kísérődként. Ne kertelj, ne beszélj mellé, mert az újabb félreértéseket szül.

De mit tehetsz, ha az utolsó pont igaz Rád?

Ha érthető okokból, félsz a szemedbe mondott visszautasítástól, akkor választhatod Te is, hogy inkább csendben maradsz. De ez mégsem megnyugtató megoldás. Helyette küldj neki egy üzenetet, és ha arra sem jön válasz, akkor legalább tudod, hogy hányadán állnak a dolgok.

Ilyenkor gondolj arra, hogy aki érdeklődik irántad, és fontosnak tart, annak mindig lesz pár perce, hogy válaszoljon, vagy, hogy találkozzon Veled. Aki pedig nem tisztel annyira, hogy legalább nyíltan szakítson, azzal nem szabad tovább foglalkoznod.

par