Veszélyes randi trendek - 1. rész
2019-05-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Nem jössz be neki, bár nem is tudsz róla – bemutatkozik a „curving”Újabb és újabb randizási szokások jelennek meg, és terjednek el napjainkban. Cikksorozatunkból most megismerheted a fontosabbakat, hogy képbe kerülj, mire kell ezután jobban figyelned, ha éppen társat keresel.

Az első ilyen trend a „curving”. Az angol kifejezés magyarul „hajlítást” jelent, és jól tükrözi azt a viselkedést, amelyre használják.

Curving: ha valaki hiteget és ígérget, miközben egyáltalán nem érdekled. Igazán el sem kezdődött semmi, de már rég lapátra is kerültél, tudtodon kívül.

 A „curving” több formában előfordulhat

Valaki a levelezés során használja ezt a technikát. Megismerkedtek, levelezni kezdtek, majd arra leszel figyelmes, hogy a legutolsó üzenetedre nem válaszol napokig, esetleg hetekig. De ahelyett, hogy végleg eltűnne (ez utóbbi viselkedést egyébként „ghosting”-nak nevezik), egyszer csak felbukkan, válaszol, sűrű bocsánatkérések közepette, egy semmit mondó levéllel. Elsőre hihetőnek tűnik, hogy valami fontos munkája volt, vagy családi problémái, de valójában csak sajnálta azt a pár percet, ami alatt írhatott volna Neked. Ez a folyamat állandósul, Te pedig azon kapod magad, hogy mindig csak vársz, és vársz a válaszára.

Egy másik lépcsője ennek a magatartásnak, amikor valaki meggyőz arról, hogy szeretne Veled személyesen is találkozni, de az utolsó pillanatban, valamilyen mondva csinált okra hivatkozva, mindig lemondja. Te pedig megint csak vársz, és újra csak vársz, egy következő alkalomra.

Ezt is olvasd el! A modern randizás 5 zavaró szokása

Mindkét fél hibás, de tehetsz ellene

Az a fél, aki csak hiteget, gyenge jellemre vall. Bár pontosan tudja, hogy valójában nem szeretne semmit a másiktól, megmondani mégsem meri, vagy inkább nem akarja neki. Egyszerűbb egy langyos kapcsolat látszatát fenntartani, egyszerre égetve több vasat a tűzben. Ráadásul az a tudat, hogy valaki epekedve vár a válaszára, és a találkozásra, az legyezi a hiúságát is.

Sajnos az is hibát követ el, aki tűri, hogy így viselkedjenek vele. Több hétnyi várakozás, és számtalan lemondott randi után legbelül az áldozat is érzi, hogy ettől az embertől nem remélhet komoly kapcsolatot. De mivel fél a magánytól, vagy a direkt visszautasítástól, hagyja, hogy játszanak vele, és mint egy utolsó szalmaszálba, úgy kapaszkodik belé.

Ha magadra ismertél, akkor jobb, ha azonnal lépsz. Mivel ő nem teszi meg, Neked kell végérvényesen véget vetned ennek a kapcsolatnak.

par