Túlzó elvárások egy párkapcsolatban – hogyan kezeld helyén a dolgokat?
2022-04-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy új párkapcsolat mindig különleges élmény. Sajnos legtöbbünk már a kezdetektől elköveti azt a hibát, hogy túlzott igényekkel indul neki, hiszen az elején még mindent rózsaszín köd borít be, és minden olyan ígéretesnek látszik. De pont ezek a magasra helyezett elvárások lehetnek annyira káros hatással a viszonyra, hogy még azelőtt tönkremegy, mielőtt igazán kivirágozhatott volna.

Mit tegyél és mit ne, hogy esélyed legyen a kapcsolat elmélyítésére? Kövesd alábbi tippjeinket!

Sose idealizáld a partnered!

Ha az új párodról egy minden tekintetben tökéletes kép él benned, messze elszakadva a realitások talajától, azzal leginkább saját magadnak ártasz. Nincs ember hiba nélkül, és pontosan a gyengeségeink tesznek minket azzá, akik vagyunk. Jobban jársz, ha nyitott szemmel jársz, figyelsz és elfogadod olyannak őt, amilyen valójában. Néhány randi után úgyis lehull a lepel, elmúlik a rózsaszín köd, és Te ott maradsz egy hús-vér emberrel, a maga tökéletlenségében, és egy óriási csalódással, amelyet saját magadnak okoztál.

Sose idealizáld a párkapcsolatod!

Számtalan kellemetlen helyzetet kerülhetsz el, hogy ha nem csupán a párodról, hanem a kapcsolatotokról sem ringatod magad hamis illúziókba. Ahogyan ember, úgy hibátlan és problémamentes viszony sem létezik. Mindenkinél előfordulnak vitás helyzetek, nehézségek, és persze könnyen megbántjuk egymást akaratunk ellenére is. Készülj fel, hogy akár már a kezdeti „mézes hetek” elmúltával felbukkanhatnak problémák, amelyeket közösen kell áthidalnotok.

Ne kapkodj el semmit!

Ha túl gyorsan belecsaptok a sűrűjébe, akkor nem lesz időtök igazán megismerkedni, és kiélvezni a kapcsolat kezdeti, izgalmas történéseit. Ráadásul így Te is túl hamar vársz el komoly elköteleződést a partneredtől, amelyre ő talán még nem készült fel, és nem is tudott végiggondolni. Ha viszont hagysz elég időt mindenre, akkor igazán kinyílhat a kettőtök viszonya, fokozatosan fejlődésnek indulhat, és sokkal elmélyültebbé válhat.

Ez is érdekelhet! - 7 dolog, amit soha ne kérj a párodtól

Ne várd el, hogy folyamatosan melletted legyen!

Amikor megismerkedsz valakivel, akkor legszívesebben minden percet vele töltenél, mindent együtt csinálnál, folyton a karjaiban lennél, és sürgetnéd a dolgokat. De pont így terelheted az egészet egy teljesen rossz irányba már az elején. Fontos és nélkülözhetetlen világos és egészséges határokat szabni az együtt töltött időre, és hagyni, hogy minden alakulhasson a maga természetes módján. Senkitől sem elvárható, hogy állandóan melletted legyen, hiszen neki is megvan a saját élete, a családja, barátai, munkája, és egyéb elfoglaltságai, amelyek továbbra is fontosak maradnak számára.

Ne várd el a kapcsolattól, hogy az majd megoldja az összes problémádat!

Egy párkapcsolat nem ezért születik. Ha mégis, akkor az a lehető legrosszabb irány, és biztos kudarcra van ítélve. Ha úgy érzed, hogy egyedül szomorú és magányos vagy, aki nem találja a helyét a világban, akinek nehézségei vannak a munkahelyén, arra sajnos nem egy párkapcsolat fog megoldást hozni. Mindezek belülről fakadnak, és belül kell rendet tenned a szívedben és a fejedben, amelyben egy társ támogatást nyújthat és szeretetet, de átlendülni rajta saját magadnak kell majd.