Dekorációk a tökéletes nappali megidézéséhez
2022-04-14  /  Szerző:   /   Ajánló
A nappali nem csak egy szoba, hanem egy hely, ahol összegyűlünk a családunkkal és szeretteinkkel. Fűszerezze meg néhány szerkentyűvel. Tudod, milyen dekorációk nem hiányozhatnak a tökéletes nappali?Fény, melegség és csillogás

Hogyan érhetünk el varázslatos hangulatot kedvenc filmünk megtekintése közben a hideg téli napokon? A megoldást a hívogató dekoratív fények jelentik. Nem csak a lakást, de szívünket is melengetik majd. Hiszen nincs is annál szebb, mint amikor a fagyos hidegből egy hivogató, meleg otthonba térünk vissza. Hogyan vihetünk tehát még több meleget és fényt karácsony előtti otthonunkba?

Fények

Mindenki szereti a kültéri karácsonyi fényeket, miért ne tehetne dekorációs világítást a nappalidba is? Lehet, hogy csak a karácsonyfát szokta fényfüzérekkel díszíteni, de mi lenne, ha egy bútordarab köré tekerne egy mutatós fényfüzért, vagy csak egy üres üvegvázát töltene meg velük? Egy dologra figyeljen oda, hogy mindig meleg sárga fényű lámpákat válasszon. A fehér, kék vagy színes díszeket inkább tartsa meg a kültéri dekorációhoz, a nappaliban túl hidegnek és kellemetlennek tűnnének.

Gyertyák

Az elektromos lámpák csodálatos lakáskiegészítők, de próbáljon meg teret adni a természetes fény- és meleg fényforrásoknak is. Ha nincs kandallója, gyújtson meg legalább néhány gyertyát a szobában, hogy pislákoló fényükkel tökéletes hangulatot teremtsen.

Fényes és csillogó dekorációk

A magasfényű felületű és  tárgyak legnagyobb előnye, hogy szépen visszaverik a fényt. Ha tehát a megfelelő üveg- vagy fémdíszítéssel egészíti ki a fénykompozíciót, gyönyörű, szinte misztikus hatást érhet el. 

Egységes stílusú dekorációk

A piacon ma már többféle dekoráció létezik. Ezek között pontosan megtalálhatja az ízlésének megfelelő stílust. Fontos azonban, hogy a dekorációban egy bizonyos elképzelést tartsunk meg, és ne kombináljunk szó szerint mindent, ami csak eszünkbe jut. Tehát próbálja meg először átgondolni, hogy milyen stílus tetszik Önnek, és csak utána menjen el vásárolni.

Természetes stílus

Ha a hagyományos dekoráció vonzza, amely gyermekkorát idézi, ügyeljen arra, hogy minél több természetes anyagot használjon a belső tér díszítésekor. Fa, gallyak, szalma, gyümölcsök, diófélék - ezek mind olyan elemek, amelyek jól működnek a fényekkel vagy gyertyákkal.

Modern és elegáns stílus

A minimalizmus és a szigorú elegancia hívei is érvényesülhetnek a nappali díszítésében. Egy ilyen belső tér alapját a kiegészítő anyagokból készült, színben összehangolt dekorációknak kell képezniük. Ha lehetséges, válasszon egy fő színt, majd egészítse ki semleges árnyalatokkal, például fehérrel, ezüsttel vagy arannyal.