Tényleg létezik kiút a folyamatos visszautasításból?
2022-12-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A társkeresés nem egyszerű történet, ezzel valószínűleg sokan egyetértünk. A randizás stresszes és állandó idegeskedéssel jár, ahol mégis a legjobb formádat kell mutatnod. Nem más ez, mint egy olyan összetett folyamat, amelynek során igyekszel minél közelebbről megismerni valakit, miközben Neked is meg kell nyílnod a másik előtt. Semmiképpen sem szeretnél rossz benyomást kelteni, ezért sajnos gyakran jobbnak láttatod magadat, mint amilyen valójában vagy.  És sajnos pont ezek az apró hazugságok tesznek tönkre számtalan bimbózó románcot, és hitetik el az emberekkel, hogy az igaz szerelem megtalálása lehetetlen.

A randizásban az egyik legrémisztőbb dolog, amit átélhetsz, ha szemtől szembe visszautasítanak. Ez közvetlenül hat az önbizalmadra, amely azonnal mélyrepülésbe kezd, és befolyással lesz a jövőbeni próbálkozásaidra és kapcsolataidra is. Ha valaki nem kér a romantikus közeledésedből, azt szinte lehetetlen nem személyes kudarcként átélni. Ha pedig ez egymást követően, többször is előfordul, akkor az egész önértékelésedet a földbe tiporja.

Mit tehetsz, hogy ne veszítsd el a reményed és a kitartásod az igaz szerelem megtalálása iránt?

Bármennyire is lehetetlennek tűnik, ne vedd személyes támadásnak az elutasítást!

Inkább próbáld a másik szemszögéből átgondolni a dolgokat. Ha Te mondanál nemet valakinek, azt saját magad miatt tennéd. A saját érzéseid, a saját körülményeid, a saját céljaid végett, és nem a másik miatt. Talán szimpatikus Neked, de nem jó számodra az időzítés. Mindenkinek joga van meghozni egy ilyen döntést, és ha valaki bármilyen oknál fogva nem köteleződhet el akkor és ott melletted, akkor el fog utasítani. De ez nem jelenti azt, hogy Veled volt a gond.

Ez is érdekelhet! - Hogyan felejts el valakit, aki visszautasított?

Próbálj más típusú partnerrel megismerkedni, mint eddig!

Hidd el, nincs Veled semmi baj, de talán a „zsánered”, nem annyira kompatibilis a saját személyiségeddel. Mi van akkor, ha eddig rossz helyen keresgéltél? Ha nem vagy egy atléta alkat, és a jó ételeket sem veted meg, akkor nem biztos, hogy pont egy vegetáriánus fitness őrült lesz számodra az ideális társ, hosszú távon, bármennyire is vonzónak találod külsőre és elsőre. Vajon közös beszédtémátok is lesz, vagy inkább csak feszengeni fogsz a plusz kilóid miatt a társaságában?

Egyszerűen csak ne add fel!

Sose veszítsd el a reményt, hogy megtalálod azt az embert, akivel igazán jól kijöttök, és aki elrabolja a szíved. Persze a sokszoros visszautasítás hajlamossá tehet a csüggedésre, de ne hagyd, hogy mindez erősebb legyen nálad. Mindenkire vár valahol valaki, csak türelmesnek és kitartónak kell maradni hozzá.